Најновије

РАТ О КОМ СЕ ЋУТИ! Америка кренула у офанзиву против ИД-а у Сирији! (ВИДЕО)

Припадници америчких специјалних снага су примећени у северном делу Сирије као припадници курдских милиција у борби против Исламске државе, јављају агенције.

Амери већ кренули у копнену офанзиву у Сирији? (Фото: Твитер скриншот)

"Ту су да помогну и саветују..."

Како преносе светски медији, фотограф агенције Франс прес је фотографисао Американце који се боре у селу Фатиса, око 50 километара удаљеном од Раке, незваничне престонице џихадиста и главне мете како америчких, тако и руских ваздушних удара.
Курдске милиције на том подручју пружају подршку у копненој офанзиви Демократским снагама Сирије, а у оквиру њих ратују и амерички држављани, који не носе ознаке своје државе, већ су снимљени у курдским униформама. 

Сиријска опозиција је кренула у офанзиву на Раку после тајне посете америчког генерала Џозефа Вогела, који, као и званични Вашингтон, инсистира да су амерички војници тамо само да би "помогли и саветовали локалне борце". 
"Вашингтон пост" је потврдио спекулације да се ради о Американцима и објавио да су они снимљени како рукују бацачем граната типа МК-47, који је специјализовано оружје америчких специјалних јединица. 
Према фотографу агенције Франс прес, у селу Фатиса налази се више десетина америчких војника, а Бела кућа је признала да на територији Сирије делује око 300 оперативаца. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА