Најновије

Србија плаћа Сан Антонију да Боби Марјановић игра за репрезентацију!

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ðилас изјавио је да је изузетно важно што су разрешене све дилеме око организације квалификационог турнира за Олимпијске игре у Београду и поручио да циљ остаје исти – обе селекције у Рију.

Боби Марјановић (Фото: ЈуТјуб)

– Најважније је да се квалификациони турнир игра у Београду, како је и планирано. На састанку у Даблину прихваћен је наш став и суспензија је стављена ван снаге. ФИБА прати дешавања по овом питању и очекујем да ће доћи до решења два Борда и да неће бити санкција за Европско првенство – рекао је Ðилас на конференцији за медије у Кући кошарке.
Како је навео, писмо које је недавно послао на адресу ФИБА јесте било у критичком тону, али пре свега јер је у питању важна ситуација и одлука је велика.
– Имамо ситуацију да тренутно за једне клубове важи једно правило, а за друге друго.
Ðилас је поновио да ће турнир у Београду бити најјачи у последњих 10 година и додао да, уз подршку публике, очекује да Србија буде једна од пет земаља која ће у Рију имати и мушку и женску селекцију.
Он је открио да постоје велике шансе да Бобан Марјановић заигра у КОМБАНК арени.
– Марјановић има специфичан статус јер Сан Антонио може да му понуди уговор тек 1. јула. Причали смо са његовим менаџером за Европу, нашли смо начин да платимо осигурање и он би могао да буде први који је на тај начин осигуран, а да игра за репрезентацију. Селектор је причао са њим и он је спреман да игра. Французи имају пет кошаркаша у тој ситуацији, а само је Батум вољан да игра квалификације – рекао је Ðилас. Ðилас је истакао да проблем са НБА лигом расте сваког дана. – Они Европу третирају само као извор играча – поручио је Ðилас и открио да се на Борду ФИБА у Даблину причало о финансијама, о будућности женске кошарке, као и чињеници да је првенство Европе за кошаркашце 2017. додељено Чешкој, а не Србији, која је шампион Европе. Квалификациони турнир за Олимпијске игре одржаће се од 4. до 9. јула у КОМБАНК арени. Извор:Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА