Најновије

СУСРЕТ ВУЧИЋА И ЛИ ВЕЈА: Кина у Србији има искреног пријатеља и партнера

Премијер Србије Александар Вучић састао се данас са председником Центра за истраживање Владе Кине Ли Вејом са којим је разговарао о предстојећој посети кинеског председника Си Ђинпинга и билатералној сарадњи.

Вучић и Ли Веј (Фото: Твитер - принтскрин)

Вучић је истакао да никада у савременој историји односи двеју земаља нису били на тако високом нивоу и додао да Кина у Србији има искреног пријатеља и партнера.
Он је нагласио да претходна посета кинеског премијера Ли Кећанга и предстојећа посета кинеског председника Си Ђинпинга указују на значај који кинеска страна придаје билатералним односима.
„Поред сарадње на развоју инфраструктурних пројеката, за Србију су веома важна улагања кинеских инвеститора, а од кључног значаја је долазак компаније Хестеел у Смедерево. Надамо се већем броју кинеских инвестиција и зато разговарамо о отварању индустријске зоне“, додао је премијер Вучић.
Ли је рекао да се Србија и Кина узајамно подржавају по свим питањима од виталног интереса за две земље, посебно од 2009. године када је успостављено стратешко партнерство.
„Посета кинеског председника даће импулс ширењу и јачању билатералне сарадње. Уверени смо да ћемо, уз заједничке напоре, подићи стратешко партнерство и наше односе на још виши ниво“, изјавио је Веј, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.
Ли, који је председник Центра за истраживање Владе НР Кине, саветовдавног органа при Влади Кине који учествује у склапању међудржавних споразума у области политике и економије, упутио је позив премијеру Вучићу да учествује на Форуму о одрживом развоју, који ће бити организован у Пољској у јуну ове године.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА