Најновије

Направљена маска која контролише снове

Још од настанка времена, одлазак на спавање и сањање је био најпоузданији начин уживања у искуству виртуелне стварности. Једини проблем је што људи немају контролу у различитим ситуацијама у којима се у сновима нађу.

Илустрација

Међутим, нова технологија може да понуди решење за овај проблем, а једна компанија тврди да је направила уређај који омогућава корисницима да постану господари сопствених снова. 
Америчка фирма по имену Битбангер Лабс је креирала такозвану “луцидну маску за спавање” која омогућава људима да контролишу сваки аспект својих снова. 
“Помислите на љубичасту краву, окренете се и у ћошку собе ће и бити љубичаста крава”, рекао је Томас Пизел, експерт за снове. 
“Можете да ходате кроз зидове, па чак и да причате са самим сном”, рекао је Пизел и додао: “Све што можемо да замислимо, можемо и да директно искусимо”. 
Маска која се зове Реме у себи садржи шест ЛЕД лампица које нису довољно јаке да пробуде спавача, али омогућавају мозгу да их региструје. 
Маска се пали после четири до пет сати када се спавач налази у дубоком сну, а креирана је са намером да омогући људима да побољшају своје снове и да их се боље сећају будући да сами учествују у њиховом стварању. ИЗВОР: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА