Најновије

Вориорси као Селтикси 1981, са Кавсима за титулу!(ВИДЕО)

Голден Стејт имаће прилику да бране титулу НБА лиге, пошто су комплетирали невероватан преокрет против Оклахома Ситија.

Фото:NBA.com

Вориорси су добили одлучујући седми меч финала Западне конференције против Тандера пред својим навијачима у Оукленду – 96:88.
Тим Стива Кера тако је по још једном параметру ушао у историју јер је постао тек четврти састав који је успео да надокнади заостатак од 3-1 у финалу Конференције, а укупно девети када се ради о плеј-оф серијама.
Последњи пут тако нешто догодило се пре 35 година – када су Бостон Селтикси са три тријумфа у низу елиминисали Филаделфија 76ерсе. 
Гости су веома добро отворили меч, успели су да контролишу ритам од самог старта, да би на полувреме отишли са предношћу од шест поена, али се све променило у трећој деоници. 
Домаћи су убацили шест тројки у трећем периоду и стигли до +11 пред одлучујућих 12 минута игре. Покушао је Кевин Дурент да врати свој тим, био је близу да успе, али је онда Стефен Кари убацио своју шесту и седму тројку и велико славље могло је да почне.
Другу годину за редом гледаћемо борбу за прстење између Вориорса и Кливленд Кавалирса, а први окршај заказан је за ноћ између четвртка и петка (03.00) у Оукленду.
Најзаслужнији за победу Вориорса био је управо МВП најјаче лиге света Кари – завршивши дуел са 36 поена (6/12 за два, 7/12 за три), осам скокова и пет асистенција, а поново је највећу подршку имао у Клеју Томпсону који је додао 21 (1/8 за два, 6/11 за три), уз пет ухваћених лопти. "Морате ценити то колико је било тешко вратити се у велико финале. Морате ценити оно што смо постигли, а ми гледамо у напред јер желимо још победа", рекао је Кари, а надовезао се Стив Кер:  "Провукли смо се 'кроз иглене уши'. Успели смо да се извучемо и сада настављамо даље. Што се Карија тиче – он је то што је. Човек који је способан да увек пружи 'клач' моменат. То је Стеф Кари".  Двоцифени код домаћина био је још само Дрејмонд Грин са 11 поена и девет скокова, Андре Игудала додао је седам, а Харисон Барнс и Шон Ливингстон по пет.  "Тешко је изгубити на овај начин, поготово после вођства од 3-1 у победа", није Дурент био расположен за причу, а како и би.  Само је Кевин и био на висини задатка у тиму Тандера, али ни његових 27 поена (7/12 за два, 3/7 за три) и седам ухваћених лопти није било довољно за другачији исход. Расел Вестбрук уписао је 19 поена уз очајан шут из игре (5/15 за два, 2/6 за три), уз 13 асистенција и седам скокова.  "Постали су прваци света прошле године, а онда су ове оборили НБА рекорд, а људи су причали о њима пре него што је плеј-оф и почео. Овај њихов тим је можда и највећи у историји лиге", рекао је тренер гостију Били Донован.  Више од осталих у пораженом тиму истакао се још Серж Ибака са 16 поена, Стивен Адамс уписао је девет, а Енес Кантер осам. Извор:Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА