Најновије

ЕКСПЕРТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ПРЕДРАГ ЋЕРАНИЋ: Рат са Русијом?!

Мигранти су дио укупног инжињеринга Исламске државе. Овај сегмент доприноси све чешће најављиваној реконфигурацији ЕУ, која би, сходно америчким жељама, требало да поприми обрисе некадашње Европске економске заједнице (ЕЕЗ), која је окупљала шест земаља западне Европе: Француску, Западну Њемачку, Италију, Белгију, Холандију и Луксембург.

Предраг Ћеранић (Фото: Јутјуб)

Био би то повратак на изворно језгро ЕУ. У „другу лигу“ испале би накнадно придружене, економски слабије развијене европске земље, као и некадашње чланице Источног блока и бивше југословенске републике. Британија би наставила својим путем. По америчком гледишту, ЕУ може опстати једино реорганизована. У противном, могла би се распасти у хаосу. Међутим, и за најпроницљивије америчке стратеге, Њемачка остаје енигма, те је и наведени сценариј споран. Међутим, све што сада ради Њемачка, одвија се по америчком плану. А онај најважнији гласи да се ЕУ, модификована или још не, треба спремати за рат са Русијом.
Реагујући на писање медија да се њемачке власти припремају да обнове „бијелу књигу“ — упуство за спровођење политике националне безбједности, у коју ће бити унијете кључне измјене на пољу спољне политике земље, те се Русија више неће сматрати партнером већ конкурентом, први замјеник Комитета за одбрану и безбједност Савјета федерације Русије Франц Клинцевич изјавио је да у реализацији источне политике Сјеверноатлантске алијансе, Њемачка игра кључну улогу. Клинцевич је нагласио да би без принципијелне сагласности Њемачке распоређивање НАТО контингената дуж границе са Русијом било веома проблематично. Њемачка је упутила и први значајнији војни контигент у балтичке земље, њено оружје стиже у Украјину, бивше совјетске базе постају крцате војницима НАТО пакта. На границе Русије допремају се НАТО војници и оружје. Оружје не ћути, злокобно звучи народна мудрост, којом се указује да гомилање оружја не може протећи у тишини. Много је „знакова поред пута“ који на то указују. Рат са Русијом?! НАТО га може водити једино рукама других, у овом случају бившим совјетским републикама. 
Припреме су опсежне и дуготрајне, а важна претпоставка је да се овлада Балканом. Због дубоких и искрених веза са Русима Срби се у наведеном контексту сматрају за реметилачки фактор. Кључна НАТО фигура на Балкану, и на Блиском истоку, данас  је Турска, а њену нову улогу без имало увијања Србима је најавио „турски Кисинџер“, Ахмет Давутоглу, у чувеном говору приликом отварања обновљене џамије Ферхадије у Бањој Луци. „Турска је овдје увијек била, сада је, и биће заувијек“ – рекао је Давутоглу и свечано отворио радове на обнови отоманске империје на Балкану. Данас се то ради перфидније него у ранијим вијековима. Турска ће у Србији и БиХ, укључујући и простор Републике Српске, куповати све: фармацеутску индустрију, болнице, земљу, изворишта, Београд на води. Турски капитал штитиће НАТО. Српско политичко ткиво планирају растакати псиоп операцијама, користећи тактичке медије у пласирању полуистина и циљаних дезинформација. Циљ је створити апатију и малодушност. Срби су се кроз историју показали као ненадмашни борци у асиметричним ратовима, па одатле и потиче толики страх од њих. 
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА