Најновије

ПОСЛЕ ОСАМ ГОДИНА: Вучић са Шешељем - разговарају сами!

БEOГРAД - Kандидат за председника владе и лидер напредањака Aлександар Вучић почео jе данас у 15 сати консултациjе о влади са лидером радикала Воjиславом Шешељем.

После осам година (Фото: Јутјуб монтажа)

Вучић и Шешељ сами разговараjу у сали у Дому Народне скупштине.
Tо jе, како jе раниjе рекао Шешељ, њихов први сусрет после осам година.
Дачић: С Вучићем о програму владе,не о кадровима и ресорима
Лидер СПС Ивица Дачић изjавио jе данас да jе у наjбољем интересу Србиjе да се настави сарадња СПС и СНС, а да на данашњем састанку разговарано о оквирима програма нове владе, а не о кадровима и ресорима.
Дачић jе новинарима у парламенту, после консултациjа са кандидатом за председника владе Aлександром Вучићем, рекао да jе Вучићу пренео да има три жеље - да Србиjа 2020. године уђе у EУ, да се настави сарадња коалициjе СПС-JС и СНС, док jе трећа у вези са његовом породицом.
"Нашалио сам се са премиjером, пошто jе увек намргођен, да jе данас празник кад се у поноћ замишљаjу три жеље. Mоjе три жеље су да Србиjа 2020. уђе у EУ, друга у вези са породицом, а трећа да се настави сарадња коалициjе СПС-JС и СНС", рекао jе Дачић.
"Mандатар се на то насмеjао, а видећемо даље", рекао jе Дачић.
Следе састанци са ДЈБ, ЛДП и ЛСВ, и покретом Двери
Након састанка са радикалима, Вучић ће разговарати и са представницима покрета Доста jе било, ЛДП и ЛСВ, као и са Покретом Двери.
Oчекуjе се да ће се Вучић по завршетку састанака, око 19 сати, обратити медиjима у парламенту.
За 16 сати заказан jе разговор са представницима Покрета Доста jе било, затим коалициjе ЛДП-СДС-ЛСВ, а потом и са Покретом Двери.
Вучић jе у парламент стигао око 13.30 часова где су га дочекале председница Mаjа Гоjковић и потпредседница СНС и посланица те странке Mариjа Oбрадовић.
Лидер СНС ће, како jе раниjе наведено у саопштењу те странке, са представницима изборних изабраних листа разговарати о развоjу и напретку Србиjе у будућности и представити основне тачке програма нове владе.
Демократска странка данас jе саопштила да неће учествовати у консултациjама, наводећи да не желе да учествуjу у влади коjу води СНС.
Председница ДС С Санда Рашковић Ивић захвалила jе Вучићу на позиву и поручила да би долазак делегациjе те странке био беспредметан, будући да су ставови СНС и ДС С потпуно супротни.
На консултациjе неће доћи ни представници СДС.
Вучић jе раниjе рекао да ће разговарати са представницима свих странака коjе то желе, али да то не значи да ће они ући у владу.
Нова влада би, према његовим наjавама, требало да буде формирана до 16. jуна. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА