Најновије

БРАМЕРЦ НЕГОДУЈЕ: Србија није испунила обавезе и изручила радикале!

БЕОГРАД - Савет безбедности Уједињених нација морао би хитно да пронађе решење уколико Србија ускоро Хашком трибуналу не испоручи троје радикала оптужених за непоштовање суда, како би тај предмет био готов пре новембра 2017. за када је планирано да Трибунал заврши са радом, навео је председник Хашког суда Кармел Ађијус у свом шестомесечном извештају.

Вјерица Радета, Петар Јојић и Јово Остојић (Фото: Јутјуб)

Тај извешетај, заједно са извештајем главног тужиоца Трибунала Сержа Брамерца биће данас представљен у Савету безбедности УН.

И у Брамерцовом извештају се истиче да Србија није испунила своје обавезе према трибуналу и изручила "троје оптужених" и наглашава да се "Тужилаштво нада да ће се ова ситуација хитно решити како би се Србија вратила на статус пуне сарадње".

Судија Ађијус објашњава СБ УН да су Вјерица Радета, Петар Јојић и Јово Остојић оптужени за непоштовање Трибунала јер су застрашивали сведоке у предмету њиховог лидера Војислава Шешеља, који је у међувремену ослобођен.

Брамерц у извештају наводи да Србија није у потпуности сарађивала са Трибуналом "због свог континуираног неуспеха да изручи троје оптужених", наводећи да је Тужилаштво због тога веома забринуто.

Главни тужилац је подсетио да је председник Трибунала у октобру прошле године пријавио Србију СБ УН јер није испунила обавезе из Статута. Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА