Најновије

ДА ЛИ СЕ СЛАЖЕТЕ ИЛИ СМЕЈЕТЕ: Вучић каже да је просечна плата у Србији прешла преко 400 евра!

БЕОГРАД - Просечна плата у Србији по први пут је прешла 400 евра и у априлу ове године износила је 401 евро, рекао је председник Владе Србије Александар Вучић.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

„То значи да се догодило оно што смо желели, приватни сектор је појачао своја примања. Крајем године и почетком идуће очекујемо да и у јавом сектору примања буду већа“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.
Он је истакао да привреда Србије од октобра прошле године континуирано бележи узлазни тренд.
Према његовим речима, у првих пет месеци ове године дефицит је износио 11,3 милијарде динара, док је план са Међународним монтеарним фондом био да износи 75,4 милијарде динара.
Вучић је напоменуо да је у односу на прошлу годину ПДВ порастао за 10,3 одсто, што је најважнији податак, који говори о значајном расту српске економије, те да и остали порези бележе раст.
Што се тиче макроекономских кретања, рекао је да је у првом кварталу остварен реални раст од 3,5 одсто.
Вучић је рекао да се бележи раст у индустрији, односно у рударству и прерађивачкој индустрији.
Подсетио је да је консултантска компанија „Ернест и Јанг“ константовала да је Србија једно од пет најатрактивнијих места за инвестиције, као и да је друга по стопи раста и броју нових радних места створених страним директним инвестицијама.
Према његовим речима, прва је Мађарска са 141 одсто, а Србија је друга са 108 одсто, док су иза Ирска, Немачка, Велика Британија, Пољска, Словачка, Румунија, Француска, Русија. Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА