Најновије

ПРИСТАЈЕТЕ ЛИ? Марк Закерберг планира да вам чита мисли, луда визија будућности!

Марку Закербергу, директору компаније “Фејсбук”, очигледно није довољно што корисници друштвене мреже деле с “пријатељима” сваки свој покрет, фотографију и промену у љубавном животу, јер се сада намерио и на њихове мисли.

Марк Закерберг (Фото: Јутјуб)

Одговарајући на питања корисника на Фејсбук Лајв Q&А он је описао своју визију неке врсте “техно-телепатије”, која подразумева могућност да сачувамо и поделимо мисли директно из главе.
Описујући еволуцију дељења на интернету од текста, преко фотографија, видео-снимика до лајв стриминга, Закерберг је изнео уверење да ће следећи корак бити виртуелна стварност, након које ће уследити телепатија.
- Оно што мислите и осећате, у свом такорећи савршеном облику у вашој глави, и могућност да то поделите са светом - управо је оно што Закерберг жели да види у следећој фази.
- Постоје прилично невероватна истраживања мозга која наводе на закључак да ћемо то можда моћи да урадимо у одређеном тренутку - рекао је он у програму хостованом из седишта Фејсбука у Менлоу (Калифорнија).
Закерберг је говорио о истраживању Универзитета Беркли, у коме су научници могли да предвиде шта људи мисле на основу МРИ снимака њиховог мозга приликом обављања различитих активности.
Мапа лавиринта
Закерберг је, такође, говорио о експерименту у коме су научници пустили миша да иде кроз лавиринт, а онда узели отисак “мапе лавиринта” из његове меморије и убацили га у мозак другог миша.
- Ово је стварно далеко од садашњости. Нико то неће радити са људима - додао је он.
Закерберг је признао да постоје етичка питања на која треба одговорити пре него што таква технологија буде могла да заживи и додао да то није нешто на чему се ради у компанији - бар за сада.
- Способност, постепено стицање способности да делимо чисту мисао и осећање на начин какав желимо, и могућност да то контролишемо, за 50 година, можда и није толико сулуда идеја - закључио је он.
Закерберг је раније описао телепатију као “будућност комуникације”. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА