Најновије

НАЈЗАД ЈЕДИНСТВО: Иванић блокирао седницу Председништва БиХ!

Младен Иванић, члан Председништва БиХ из Републике Српске, блокирао је сазивање хитне телефонске седнице Председништва БиХ на којој би била разматрана информација о адаптацији Споразума о стабилизацији и придруживању, преносе федерални медији.

Додик и Иванић све боље сарађују (Фото: ЈуТјуб)

Иванић је одбио овај захтев, захтевајући да се о адаптацији ССП-а изјасни и Влада Републике Српске. "Предложеним позицијама, без уређеног система прихватања ЕУ фондова за развој пољопривреде, у условима некоришћења мера заштите, нисмо уверени у позитивне стране евентуалних измена ССП-а у овом моменту. Влада Републике Српске и Министарство сматрају да би се прихватањем оваквих измена ССП-а ишло ка даљем девастирању аграрног сектора Републике Српске, односно да би се он довео у изузетно тежак положај, посебно примарна производња. У том смислу, одговорност за последице одлука које се односе на пољопривредне произвођаче из Републике Српске, морају преузети кадрови Републике Српске у Савету министара БиХ", саопштила је Влада Републике Српске.
Хрватски члан Председништва Драган Човић био је против укључивања влада ентитета, али је затражио, ако већ буде укључен ентитетски ниво, да се о адаптираном ССП-у изјасне кантоналне владе и Брчко дистрикт. Председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић прихватио је изјашњавање ентитетских и кантоналних влада.
Свих десет кантона и Брчко дистрикт дали су сагласност на адаптирани ССП, али се још чекају ентитетске владе. Влада ФБиХ ће своје одобрење дати највероватније у наредна два или три дана. Коначни рок је 13. јул када се у Словачкој одржава састанак министара иностраних послова земаља ЕУ. Извор: kilx.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА