Најновије

МИШКОВИЋ УРЛАО: Жив нећу у затвор, Вучићу, је*аћу ти све по списку!

Како се каже у пресуди, тајкун је крив јер је помогао сину Марку да утаји порез од 320 милиона динара (Марко Мишковић је за ово дело раније већ осуђен на три и по године затвора).

Мирослав Мишковић (Фото: Јутјуб)

Иако га је суд истовремено ослободио тешких оптужби за пљачку државних путарских предузећа, тајкуна је ова пресуда, како сазнајемо, толико разљутила да је отворено претио премијеру Александру Вучићу!
Ван себе од беса
Мишковић, који је искористио своје законско право и није се појавио на изрицању пресуде, чим је чуо да је осуђен, својим адвокатима је рекао: Ја жив у затвор не идем, и одмах им је наложио да се жале "ако треба и до Стразбура"! Тајкун је јуче пре подне беснео и урлао псујући премијера Александра Вучића, кога је оптужио да му је све сместио! Према речима саговорника из врха "Делте", Мишковић је од ујутро ван себе од беса.
- Чим је чуо за пресуду, позвао је адвокате и наредио им да се жале, ако треба до Стразбура. Рекао је да не намерава да иде у затвор, дословце је рекао: Ја жив у затвор не идем! Наравно, за пресуду је окривио Вучића. Био је ван себе од беса и урлао је на сав глас дословце претећи: Том Вучићу ћу је*ати све по списку! Доћи ћу му ја главе! - преноси наш извор.
Званично, Мишковић се није оглашавао, али је "Делта" послала саопштење у ком тврди да је Мишковић "осуђен без икаквих доказа".
Како "Информер" сазнаје, међутим, индиректно је потврдио адвокат Зденко Томановић, који је истакао да пресуда "није резултат доказа, већ недостатак храбрости суда да се супротстави најавама политичке елите".
- У Србији је довољан политички став да би неко био осуђен. Пресуда ће постати парадокс јер је Мишковић ослобођен централног кривичног дела, а осуђен је јер је суд оценио да је блискост оца и сина довољна за савете о кривичном делу. Суд је осудио помагача на много већу казну од казне коју је добио извршилац, што је само по себи апсурдно... - поручио је Томановић, додајући да ће уложити жалбу.
Судија Маја Илић, која је председавала судским већем, с друге стране казала је да је пресуда једногласна.
- Нема дилеме да је Мишковић помагао сину Марку. Рекао му је да купи акције по једној цени, а да их прода по другој. Одлуку о продаји 41 одсто акција Милу Ђурашковићу донео је сам Мишковић, како је рекао за само три секунде. Он је доносио одлуке кад је реч о "Мера инвест фонду"... - истакла је Илићева.
Политизација случаја
Адвокат Светозар Вујачић оцењује да је ван сваке памети тврдња да је премијер одговоран за пресуду.
- Познајем судију Мају Илић и знам да је велики професионалац. Мишковић и његови адвокати су ти који политизују случај. Тајкун би требало да буде задовољан казном јер је мања од просека. Па он сад треба да моли бога да се тужилац не жали. А претња Стразбуром је само још једна Мишковићева "патка" која нема никаквог упоришта - подвлачи Вујачић.
Иначе, Апелациони суд у Београду одлучио је да још три месеца Мишковићу забрани напуштање боравишта, уз привремено одузимање пасоша. Извор: Informer.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА