Најновије

ОВАКВУ СРБИЈУ НИСТЕ ВИДЕЛИ: Погледајте која је фотографија победила на конкурсу "Вики воли Земљу"

Викимедија Србије и Википедија на српском језику, прогласили су победнике трећег по реду наградног фото-конкурса „Вики воли Србију”, које се одржава у оквиру међународног такмичења под називом "Вики воли Земљу".

Вики воли Земљу (Фото: Правда)

Ове године је у Србији оборен рекорд - на конкурс је стигло више од 1.700 фотографија, које је послало чак 139 учесника из 116 заштићених предела Србије. Најбоље фотографије одабрао је стручни жири Завода за заштиту природе, а да им избор није био лак показује и број фотографија које су ушле у полуфинале – чак 94. Данас су уручивању награда присуствовали многобројни медији Србије. На фотографијама учесника конкурса мотив је била природна лепота наше земље Србије.  Победник конкурса Владимир Мијаиловић из Пожеге са фотографијом "Национални парк Тара" учествоваће на међународном избору "Вики воли Земљу".

Фото: Владимир Мијаиловић Награду му је уручио председник Викимедија Србија. Друго место заузела је Сашка Покимица са фотографијом "Резерват природе Увац", а треће Жељко Шћепановић - "Национални парк Копаоник".

Фото: Сашка Покимица - Учествовао сам прошле године, где сам однео друго место на овом конкурсу. Ове године сам победио и осећај је неописив - рекао је Мијаиловић.

Фото: Жељко Шћепановић Конкурс "Вики воли Србију" организован је у сарадњи са Заводом за заштиту природе Србије и Туристичком организацијом Србије, а одржан је од 1. до 31. маја у склопу међународног такмичења под називом "Вики воли Земљу" у којем је учествовало више од 20 земаља. Циљ конкурса је прикупљање слободних фотографија заштићених природних добара.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА