Најновије

АЛБАНИЈА СЛАВИ СВОЈЕ ХЕРОЈЕ: Ево како су Црни орлови уз највише почасти дочекани у Тирани (ВИДЕО)

Фудбалска репрезентација Албаније свечано је дочекана на аеродрому у Тирани на црвеном тепиху уз националну гарду, по повратку са Европског првенства у Француској.

Фото:Јутјуб

Премијер Албаније Еди Рама дочекао је репрезентативце на аеродрому у Тирани, пре него што су се играчи укрцали у отворени аутобус.
Играчи ће добити симболичне кључеве Тиране и пријаве за дипломатске пасоше, како би се истакла њихова улога амбасадора Албаније. Они ће посетити навијачку зону у граду, где се припрема музички програм.
Хиљаде људи дочекало је репрезентативце по веома топлом времену у Тирани, улице су украшене албанским заставама, а навијачи су им узвикивали: "Браво момци".
Албанија је први пут учествовала на Европском првенству, где је у Групи А заузела треће место са три бода, победом над Румунијом од 1:0. Албанска влада је наградила играче и стручни штаб са милион евра. "Спорт може бити добар начин остваривања дипломатије, показали сте да сте наши амбасадори у свету. Албанија има много дипломата, али ви сте постигли право савршенство поруком коју сте послали свету", рекао је министар спољних послова Албаније Дитмир Бушати. Јако обезбедјење пратило је репрезентацију, хеликоптер је надлетао отворени аутобус, а поједине улице су биле привремено затворене. "Хвала вам на великој подршци и што сте нас дочекали по јаком сунцу", рекао је капитен Лорик Цана, који је завршио репрезентативну Селектор Албаније Дјовани Де Бјази рекао је да би млади "који желе другачији начин живота, требало да следе пример фудбалских репрезентативаца". Извор:Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА