Најновије

ОТКРИВЕНА НАЈСТРОЖА ТАЈНА КГБ: Руси тајно сахранили Хитлера, па га ископали и решили се тела!

Тело Адолфа Хитлера, његове жене Еве Браун, Јозефа Гебелса, његове супруге Магде и њихових шесторо деце, било је сахрањено у Магдебургу све до 1970. године.

Адолф Хитлер (фото: Јутјуб)

Ово тврде двојица руских аутора књига о последњим данима вође Трећег рајха - Иван Серов, бивши високи официр који је учествовао у идентификовању тела и испитивању ухапшених нацистичких вођа (касније је стигао и до највиших функција у КГБ), те историчар Александар Звјагинцев, који је и потпредседник Међународне асоцијације тужилаца.
Док се у Серовљевој књизи, коју чини његов тајни дневник објављен недавно (Серов је преминуо 1990.) наводе његова сведочења о откривању тела Хитлера, те сведочењу немачких официра који су фирерово и тело његових најближих спалили, Звјагинцев се позива на документа НКВД-а која су тек недавно угледала светлост дана.
- Остаци Адолфа Хитлера били су са апсолутном тачношћу идентификовани већ 1945. (одмах после самоубиства у бункеру, прим. аут.). Њих су тајно сахранили, па ископали и поново сахранили на територији совјетских војних насеља у Источној Немачкој.
Заједно са Хитлером, два пута су сахрањивана тела његове супруге Еве Браун, Јозефа Гебелса, његове жене Магде и њихових седморо деце. Они су други пут сахрањени у 21. фебруара 1946. у Магдебургу. У априлу 1970. године њихови остаци су откопани - тврди Александар Звјагинцев.
Он се у својој књизи позива на документа НКВД-а са ознаком "строго поверљиво", који су сада објављени, а потписао их је тадашњи шеф КГБ-а Јуриј Андропов. У документу се наводи план акције "архив", чији је циљ "извадити и физички уништити остатке војних преступника сахрањених у Магдебургу 21. фебруара 1946. у улици Вестендштрасе 36".
Андропов наводи да на месту радова треба поставити шатор којим би од пролазника били сакривено ископавање, те да треба да га обезбеђује војска и припадници КГБ-а. Шеф КГБ-а наређује да се ископавање обавља ноћу, да се остаци спакују у посебне кутије.
Те кутије, по наређењу Андропова, треба одвести на полигон који користе минерске и тенковске јединице, у близини језера на реци Бидериц, притоци Елбе, спалити их, а потом бацити у воду. Андропов је то потврдио и у извештају Централном комитету Комунистичке партије Совјетског Савеза, који је такође сада објављен.
- У ноћи 4. јула 1970, у откопано је пет ковчега који су раније тајно сахрањени. Ковчези су били иструлели, а остаци тела помешани са земљом. Према остацима који су нађени, на том месту било је сахрањено 10 или 11 тела. Следећег дана остаци су уништени, а гробови су затрпани тако да се не види да су уопште постојали - наводи Александар Звјагинцев. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА