Најновије

ДАЧИЋ: Одлука британског народа не мења пут Србије

Одлука британског народа на референдуму нема никакве везе када је реч о политичком путу Србије, Србија треба да настави европски пут и ради свој део посла, поручио је данас министар спољних послова у техничком мандату Ивица Дачић, додајући да је председник Владе Србије Александар Вучић за 10.30 сати заказао седницу Владе Србије.

Ивица Дачић (Фото: Танјуг принтскрин)

На тој седници, како је Дачић рекао за РТС, тема ће, поред осталог, бити и реакција на референдум, односно на очување стабиности у земљи.
Држава ће, према његовим речима, предузети све своје мере како би се сачувала економска и финансијска стабилност у условима када долази до одређених поремећаја на светском тржишту који су настали након изјашњавања Британаца на међународном финансијском тржишту. Дачић не верује да ће одлука Британац утицати на нестајање ЕУ и европске идеје.
"ЕУ је претрпела значајан ударац, али чини ми се и да је Велика Британија претрпела велики ударац",рекао је Дачић, додајући да је аутономно право сваког народа да одлучује о својој судбини без обзира да ли се та одлука неком допада или не. 
Подсетио је и да Велика Британија, без обзира што је била део ЕУ, никада у потпности није делила све механизме ЕУ, да је задржавала одређени ниво посебности и имали велике резерве према ЕУ.
"Када је реч о Србији, ми треба да гледамо наше интересе", нагласио је Дачић.
Према коначним резултатим британског референдума о изласку из ЕУ за излазак је гласало 51,89 одсто грађана а за останак у Унији 48,11 одсто.
На основу пребројаних гласова у сва 382 локална изборна центра, за излазак је гласало 17,410,742 грађана а за останак 16,141,241 гласача, јавља Ројтерс.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА