Најновије

ЗАРОБЉЕНО 900 КУРДА: Погледајте како руски МИ-28 удара по терористима! (ВИДЕО)

Један од курдских званичника и сиријски активисти тврде да су џихадисти такозване Исламске државе заробили око 900 Курда у северној сиријској провинцији Алепо у протеклој недељи, у борбама за оближње упориште Исламске државе.

Ми-28 (Фото: ЈуТјуб)

Гласило сиријске милитантне опозиције из Лондона - Сиријска опсерваторија за људска права - потврдила је да је, према њиховим информацијама, 900 цивила заточено у близини града Ал Баб на северозападу Сирије, који је под контролом Исламске државе. Шерфан Дарвиш, портпарол претежно курдских Сиријских демократских снага (СДС) које имају подшку САД, каже да је више од 900 цивила заточено у знак одмазде због офанзиве СДС на упориште Исламске државе у Манбеју. Опсерваторија и Дарвиш кажу да је већина заробљених цивила приморана да копа ровове у областима под контролом ИД-а, док су остали заробљеници смештени у логор. У централном подручју земље, у близини ослобођене Палмире, руски хеликоптери МИ 28 виђени су јуче и данас у акцији жестоког бомбардовања положаја ИД и Ал Нусре. Погледајте видео:
На северу Сирије курдске снаге уз свесрдну помоћ америчке коалиције наставиле су дејства против ИД-а у граду Mанбеју. Погледајте видео: У међувремену, снаге Сиријске арапске армије и Хезболаха наставиле су чишћење насеља од џихадиста у јужном Алепу. У дејства је укључена и прослављена четврта дивијса САА. Извор: oslobodjenje.rs/Tanjug

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА