Најновије

Пољска после пенала међу најбољих 8!

Фудбалери Пољске пласирали су се у четвртфинале Европског првенства у Француској победом над Швајцарском после бољег извођења једанаестераца.

Фото:Sinhua

После регуларних 90 минута на стадиону 'Жофроа Гирар' у Сент Етјену било је нерешено 1:1, а исти резултат остао је и након додатних 30 минута.
Пољаци су у пенал серији били бољи резултатом 5:4 – Гранит Џака промашио је читав гол код Швајцараца, а Гжегож Криховјак одвео своју селекцију у прво четвртфинале у историји. Ово је највећи резултат националног тима још од 1982. године и Светског првенства у Шпанији када су освојили бронзану медаљу.  Старт утакмице у Сент Етјену донео нам је велику иницијативу Пољске и шансу после само 40 секунди, када је Левандовски омогућио Милику празну мрежу, али нападач је са ивице казненог простора пребацио пречку.  Швајцарци су се ослободили, креирали неколико напада, али су играчи у белим дресовима поново преузели контроли и кренули са шансама. Гросицки је шутирао преко гола, Милик још једном био непрецизан, а Фабијан Шер пропустио да их казни за промашаје.  Ипак, у 39. минуту Пољаци су стигли до вођства – Кросицни је поново пробио по десној стани, заврнуо у казнени простор где је Левандовски пропустио, а Јакуб Блашчиковски је прихватио и мирно послао кроз ноге голамана Зомера.  Тим резултатом отишло се на одмор, а наставак је почео добрим покушајима играча који су комбиновали код првог гола. Ипак, играчи Владимира Петковића су се пробудили и како је време одмицало, бивали све опаснији. Претили су Родригес и Шаћири, али је Фабијански био сигуран, Сеферовић је погодио пречку, пре него што је у финишу нападач Стоук ситија постигао најлепши погодак у досадашњем току турнира.  Лопта је убачена са леве стране, одбрана није реаговала на прави начин и она се одбила до Шаћирија који је ухватио невероватне маказице за више од 16 метара и од десну стативу погодио за изједначење. Отишло се у продужетке где је било неколико великих шанси, али су победника ипак одлучивали једанаестерци.  Лихштајнер је сигурним ударцем отворио серију, Левандовски на исти начин одговорио, да би онда Џака промашио читав гол. Тада је рулет окончан – сви остали извођачи били су прецизни, па је Криховјак одвео свој тим у четвртфинале.  Од 18 часова на Парку Принчева у Паризу игра се острвски дерби између Велса и Северне Ирске.  Дан затвара дерби између Хрватске и Португала на терену Ланса – Болар Делелису, а победник тог меча играће у четвртфиналу са Пољском. Извор:Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА