Најновије

СЕРВЕР: Брегзит отвара врата већем руском утицају на Балкану!

БЕОГРАД - Балкан ће осетити тренутне и дуготрајне последице изласка Велике Британије из ЕУ, оцењује амерички политички аналитичар Данијел Сервер и додаје да ће Брегзит отворити врата повећаном руском утицају.

Данијел Сервер (Фото: Јутјуб)

"Тај регион веома зависи од европске трговине и инвестиција, али још је важнији политички утицај. Брегзит ће отворити врата повећаном руском утицају. (Руски председник Владимир) Путин ће сигурно појачати своје притиске у Србији, Републици Српској и Македонији да их одврати од ЕУ и НАТО", рекао је Сервер за Блиц.
Он је оценио да је Брегзит "веома лоша вест" за Британију, ЕУ, САД, Балкан, а добра за Путина "Моји пријатељи и ја нећемо славити", истакао је он и додао да ће светска економија склизнути у рецесију док ће Шкотска тражити отцепљење."Нисам толико сигуран за Северну Ирску", рекао је Сервер и нагласио да је очекивао да ће "рационални економски и политички разлози надвладати анимозитет према имигрантима".
На питање како ће се САД поставити према Великој Британији, каже да ће се оне "трудити да се претварају као да се ништа није догодило"."(Најизвеснији кандидат Републиканске странке за председника САД Доналд) Трамп ће сигурно извући неку корист из тога, а (његова ривалка из Демократске странке Хилари) Клинтон ће изгубити", поручио је Сервер. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА