Најновије

ТОРНАДО ЗА ДОБРО ЈУТРО: Драматично упозорење метеоролога! Ево шта нам прети...

За крај јуна, али и цео јул метеоролози у Србији најављују променљиво време, па нас тако очекују и врели летњи дани са пакленим температурама до 38 степени, али и пљускови, олујни ветар, а могућа је и чак појава торнада!

Чекају нас торнада? (Фото: pixabay.com)

После неколико тропских дана, метеоролози Републичког хидрометеорлошког завода већ за данас најављују временске непогоде са појачаним ветром, обилнијим пљусковима и појавом града.
- Северне и западне крајеве прво ће захватити невреме. У Београду падавине су потенцијалне и мање извесне него у осталим крајевима - кажу у РХМЗ.
Захлађење
До краја јуна температуре ће се кретати око 30. подеока, са локалном појавом кише, али нас већ почетком јула очекују температуре и до 38 степени! Температуре ће се касније током месеца стабилизовати и кретати у оквиру просечних вредности за ово доба године, али метеоролози упозоравају да може доћи до појаве торнада или такозване пијавице, налик оној која се створила у Панчеву пре неколико дана.
- Очекује нас класично летње време, нестабилно поподне са појавом пљускова и грмљавином, али неће бити већих количина падавина. Торнадо као што је био у Панчеву може свако јутро да се деси! Међутим, то није био прави торнадо, јер да је јесте, од Панчева ништа не би остало. Могу да се десе опасније ствари, као у селу Шопићи 2014. године, када је торнадо ишао преко Дунава и подигао шлепер од 400 тона! - каже метеоролог Часлав Станојевић и објашњава:

Олује из бабиног буџака

- Можемо да очекујемо појаву као у Шопићима, али то није нимало наивно, то су суперћелијске олује које се зову „из бабиног буџака“. То може да се деси, али зависи од разних термодинамичких услова. Међутим, мислим да нећемо имати овако драматичне непогоде, у наредних неколико дана сигурно не, већ само краткотрајне пљускове који ће највише утицати на пољопривредне усеве.
Погледајте како је било у Панчеву прошле недеље:
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА