Најновије

ОЛУЈА СРАВНИЛА ХРВАТСКУ: У Осијеку смак света, вода све носи, дрвеће ишчупано из земље (ВИДЕО)

ХРВАТСКА - У Осијеку други дан заредом тутњи страшно невреме које је направило велику материјалну штету. Јак ветар однео је кров са зграде Педијатрије КБЦ, а у Антуновачкој улици у Тењи се срушило стабло на породичну кућу и преполовило кров.

Невреме у Осијеку (Фото: Јутјуб)

Велика количина воде продрла је у собе где су лежали пацијенти, па су неколико њих морали да буде преместе у друге просторије.

– Штета ће бити милионске размере. Доживели смо праву материјалну катастрофу и сада нам је, уз здравље и бригу о пацијентима, врло битно да склонимо и заштитимо скупу медицинску опрему – рекао је докто Влатко Копић, в.д. заменик болнице.

У парковима широм Осијека се може видети доста поломљених стабала. Практично није било улице која није претрпела неку штету. Из корена су ишчупане брезе, борови, платани, а 15-20 високих топола на Пампасу је преполовљено, док су на бројне аутомобиле пале гране.

Код Тврђе су гране поломиле електричне водове због чега је прекинут и трамвајски промет, а Улица цара Хадријана била је затворена и за промет. На неким раскрсницама ветар је срушио и семафоре, бројне улице и подруми били су поплављени…

Ватрогасци су имали више од стотину различитих интервенција, а очекује се да ће тај број бити и знатно већи.

– Град Осијек изгледа као да је бомбардован – рекао је Борис Бањан из ватрогасне службе.

Ништа боље није било нити у оближњем Чепину, које је такође захватило велико невреме праћено јаком кишом, па је део места остао и без струје. Велика штета забележена је и на усевима, на ораницама и вртовима. У приградском насељу Вишњевац поплављени су подруми бројних кућа.

Погледајте видео: Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА