Најновије

НОВА МАРГАРЕТ ТАЧЕР: Она жели да изведе Британију из ЕУ, а због овога је зову "челичном лејди" (ВИДЕО)

Британска министарка унутрашњих послова Тереза Меј објавила је јуче кандидатуру за место лидера конзервативаца и будућег британског премијера уз обећање да ће поштовати одлуку грађана о изласку Уједињеног Краљевства из Европске уније.

Тереза Меј (Фото: Јутјуб)

- Брегзит значи Брегзит - рекла је Меј у обраћању, преноси АП.
– Кампања је вођена, референдум одржан, излазност је била велика и јавност је дала свој суд. Не сме бити покушаја да се остане у ЕУ, ни покушаја поновног придруживања Унији на мала врата, као ни другог референдума – поручила је она.
Меј сматра и да не треба да се одрже општи избори пре 2020. године када је предвиђен истек мандата актуелном парламенту.
Такође наводи и и да не треба доносити ванредне буџетске мере ради неутралисања очекиваног удара на британске јавне финансије услед успоравања економије због шока од резултата референдума.
Најавила је да жели да спроведе “радикални програм друштвених реформи”, како би Уједињено Краљевство била “земља у служби свих”.
- Некима мора бити јасно да владање није игра, то је озбиљна ствар са стварним последицама на живот људи - рекла је циљајући на свог главног могућег противкандидата, бившег градоначелника Лондона Бориса Џонсона који је био водећи међу заговорницима Брегзита, али који је и јуче саопштио да се неће кандидовати.
Тереса Меј (59) је на дужност министарке унутрашњих послова изабрао Дејвид Камерон 2010. Понекад је зову “новом Маргарет Тачер” због чврстих ставова било да се ради о делинквентима, илегалним мигрантима или исламистичким проповедницима.
Меј је евроскептик у души, али се није заузела за Брегзит јер је остала одана премијеру Камерону. У кампањи је одрадила минимални посао и притом чак бранила ограничење усељавања, а управо је то била главна тема присталица изласка из ЕУ.
Тајмс је написао да је “она једина личност способна да уједини подељену конзервативну странку”.
До 9. септембра ће бити познато име новог премијера када ће гласати 145.000 чланова конзервативне странке између два финалиста. Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА