Најновије

ВУЧИЋ ПОСЛЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ У ПАРИЗУ: Поглавља отварамао 19. јула у Бриселу, Меркелова нас подржала

ПАРИЗ - Председник владе Александар Вучић изјавио је данас у Паризу да је Србија добила зелено светло за поглавља 23 и 24, која ће бити отворена 19. јула.

Александар Вучић (Фото: Танјуг принтскрин)

Вучић је новинарима после Самита лидера Западног Балкана у Паризу рекао да Србија сада са већим оптимизмом гледа у будућност, да је остало још много тога да се уради, али да верује да ће Србија имати подршку ЕУ и да ће и сама тај посао да уради.
"Немачка канцеларка Ангела Меркел је честитала Србији и замолила све да подржавају Србију на европском путу, а не да је ометају", рекао је Вучић, оценивиши данашњи састанак као добар, те приметивши да су други били оптимистичнији од њега, а да је он био реалистичан. Вучић је додао и да се захвалио канцеларки Меркел, што се уз њену помоћ успело да се превазиђу неки регионални проблеми, јер да то није учињено последице би биле другачије. - Србија мотивисано гледа у будућност и верујемо да ће мо имати подршку ЕУ, рекао је Вучић. Вучић је рекао да је за Србију најважније да се сачувају мир и стабилност, а да не брине о економском расту. - Само сам ја говорио о проблемима, отворено. Не постоје проблеми на релацији БИХ- Србија. Нисам рекао ни једну реч, ћутимо све време, на ничему нисмо инсистирали, рекао је Вучић. Он је рекао да је у Паризу разговарао и са Орешковићем, као и да ће све обавезе из потписаног спораузма са Колиндом Грабар Китаровић, Србија применти до краја августа, а да онда на реду остаје Хрватска да примени договорено. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА