Најновије

Представљамо вам роман "Џејн Ејр"

У време када је објављен, најпознатији роман Шарлот Бронте изазвао је бурне реакције због темпераментне природе главне јунакиње и њеног прилично независног става за доба када се од жена очекивала понизност и послушност.

Насловна књиге (Фото: Вулкан)

Сиромашна Џејн Ејр усамљено је сироче које живи у кући госпође Рид, која сестричину свог покојног мужа посматра као непотребан терет и не пропушта прилику да јој то и покаже. У интернату за девојчице, Џејн се сусреће са још већом окрутношћу него у ујнином дому, али успева и да стекне пријатеље и разумевање које до тада није искусила. Након школовања, прихвата посао гувернанте на Торнфилду, великом господском имању, где први пут у животу проналази и љубав. Ипак, изабраник њеног срца, непредвидиви и мрачни господин Рочестер, има тајне које могу да упропасте снове једне младе девојке о љубави.

Са једном од најсмелијих хероина књижевности и храбрим изборима које прави, овај безвремени роман Шарлот Бронте наставља да очарава и инспирише читаоце широм света. Ово дело за сва времена објавила је издавачка кућа Вулкан. Извор:Правда/Марија Гојковић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА