Најновије

ОВО ЈЕ ПРАВА ИСТИНА: Ево какав је "геноцид" учинио Ратко Младић у Сребреници! (ВИДЕО)

Још један видео који сведочи о држању генерала Ратка Младића током ослобађања муслиманских упоришта Сребреница и Жепа показује неодрживост лажних оптужби о геноциду!

Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

После пада Сребренице, Муслимани из Жепе су се убрзо предали, а генерал Младић је наложио њихову безбедну евакуацију ка територији које држе трупе Алије Изетбеговића.

Младић је лично ушао у сваки аутобус којим су евакуисани муслимани да би се представио и гарантовао безбедан пролазак. Ипак, Младић није заборавио да их подсети, да за разлику од српског официра, муслимани нису имали милости према Србима.

– Желели сте дуго да ме видите, сад ме гледате ја сам Ратко Младић. Бићете безбедно пребачени за Кладањ. Немојте се ничег бојати. Желим вам срећан пут, и довиђења…

Свашта су вам причали до сада о мени, ево имате могућност да ме видите, ја сам генерал Младић… Нисам ја онакав како су вам причали на радију и телевизији.

Ја вашу децу и вас спашавам, а наша деца су побијена 1992. године у кањону Жепе – рекао је Младић у једном од аутобуса.

Младић је говорио о злочину муслимана над српским борцима који су били опкољени код Жепе у јуну 1992. године.

Упркос споразуму о мирном проласку кроз кањон Жепе, муслимани су на њих отворили ватру из заседе и том приликом убили 48 припадника ВРС, а велики број ранили. Неколико заробљених је живо запаљено тако што су их затворили у шталу и полили бензином… Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА