Најновије

ПРАШИНА СЕ ЈОШ НИЈЕ СЛЕГЛА: Завршен Егзит, али то није крај (ФОТО)

Егзит фестивал 2016 je управо завршен, а највернији егзиташи су се вероватно управо пробудили након непроспаване последње ноћи и преспаваног дана.

Завршен Егзит (фото: Правда)

Оно што их све чека након завршеног фестивала јесте прање и рибање патика и ципела у којима су четири ноћи до јутра играли и уживали у концертима омиљених извођача и група на Петроварадинској тврђави. 

Последњи дан фестивала донео је спектакуларне концерте Виз Калифе и Продиџија на Мејнстејџу којима је присуствовало десетине хиљада људи. 
А с обзиром да је у недељу вече било финале Европског првенства у фудбалу између Француске и Португала, организатори су се побринули да љубитељи фудбала испрате овај догађај на видео биму, па је сцена намењена реге журкама морала да истрпи ову измену. Они који су до краја желели да испрате продужетке и победу Португала, каснили су на почетак концерта Виз Калифе (Wiz Khalifa) који је хип хоп звуцима запалио масу испред главне сцене.  Чланови његове групе поручили су: „Србијо, ти си  фантастична!“

Али праву прашину, у фигуративном , али и буквалном смислу те речи, подигао је концерт групе Продиџи (The Prodigy). Искусни егзиташи су се припремили за овакве ситуације носећи мараме око врата које би навлачили преко носа, или би ставили хируршке маске како би се заштитили од прашине.
- Сваке године кад је концерт Продиџија на Егзиту, кад крене скакање и шутка у централном делу испред Мејнстејџа, створи се велики облак прашине. И не, то нису сценски ефекти, већ прашина која се подигне са тла. Једне године сам био тамо без заштите за нос, и данима сам након тога буквално вадио земљу из носа – објаснио је један учесник фестивала. 

И заиста, када је Продиџи запалио масу, облак прашине се покренуо у средишњем делу, но то није сметало фановима  да уживају у извођењу легендарне британске техно групе, која је након Брегзита стигла на Егзит. А као шлаг на торту последњег дана фестивала, Фјужн сцену су напунили Нојз и Деда, актери групе Ху Си (Who see). Са циком зоре црногорски репери су разбудили и добро раздрмали већ помало поспану, али упорну публику. И са песмом „Ђе се купаш“ послали поруку да очекују иста лица из публике поново виде на Јазу код Будве на „Си денс“ фестивалу.

Напоменимо да је Егзит фестивал и ове године довео велики број звезда које харају светским сценама. Публика је могла видети и чути Ели Гулдинг, МС Дајнамајт, Димитри Вегаса, Давида Гету, Дашу Раш, Џорџа Клинтона, Робина Шулца, Никија Ромера, групе Кок Спарер, Даб Пистолс и многе друге.

Било је музике за сваки укус, па су тако право освежење на Фјужн сцени фестивала били Сања Илић и група Балканика. Љубитељи етно ритма уживали су у српском и балканском звуку и традиционалним инструментима. 

Такође, од домаћих и извођача из бивше Југе, учествовала је Јосипа Лисац, али и Ритам нереда, Бед копи, Едо Маајка, Атеист реп, Обојени програм, Сања Вучић са групом ЗАА...  
А осим музике, организатори су се побринули и за друге врсте забаве. Највећа атракција је била свакако Гуарана фри џамп, односно скок са висине на џиновски јастук. Био је ту и лавиринт и разне друге игрице и забавна надметања.
Утисак је да је фестивал Егзит оправдао очекивања бројних гостију, како из Србије, тако и оних из иностранства који су стигли из земаља од Британског острва до Далеког истока.

Званичан податак каже да је Егзит посетило 195.000 људи, али цифра можда и није коначна.
И ту није крај, јер се журка наставља на црногорском приморју на фестивалу „Си денс“ и траје од 14. до 16. јула на плажи Јаз крај Будве. 

Извор: Правда/Н. Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА