Најновије

ШОКАНТНО: Албанци пребили муслимана због српских таблица

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић најоштрије је осудио брутално пребијање муслимана Мухарема Дурмића у селу Суви До код Косовске Митровице, којег су албански екстремисти изложили линчу само зато што вози аутомобил са српским регистрацијама.

Црвено-црни (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Дурмић, који је у Суви До пошао на молитву, претучен је од људи исте вере, који су очигледно заслепљени мржњом према свему што их асоцира на Србију, стоји у Ђурићевом саопштењу.
"Овиме су албански екстремисти показали да се њихова мржња протеже на све неалбанце, па чак и на особе муслиманске вероисповести", навео је Ђурић.
Он је запитао каквом третману могу да се надају православни хришћани у мешовитим срединама на Косову и Метохији, ако се овако поступа се једним муслиманом, који је у свом насељу Бошњачка Махала у северном делу Косовске Митровице познат као беспрекоран човек и члан веома угледне породице.
Ђурић истиче да посебно забрињава то што екстремисти нису имали пристојности да се уздрже од линча, чак ни на дан када се читав цивилизован свет гнуша над насиљем и саосећа са жртвама беспризорног терористичког напада у Француској.
"Данашњи инцидент у национално мешовитом селу Суви До још једном оправдава инсистирање локалних органа власти у северном делу Косовске Митровице да се део тог места настањен неалбанцима стави под надлежност те локалне самоуправе", поручио је Ђурић.
Извор: Srna.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА