Најновије

ПАНИКА У БЕОГРАДУ: Шири се зараза у Клиничком центру Србије!

Из Ургентног центра Клиничког центра Србије је саопштено да је код оперисаних пацијената регистрован повећан број инфекција праћених компликацијама.
Клинички центар Србије (Фото: Фејсбук)

Клинички центар Србије (Фото: Фејсбук)

Поједини пацијенти су добили након операције сепсу, па су операциони блокови и шок-собе затворени. У саопштењу Клиничког центра се наводи да су Служба за болничку епидемиологију КЦС и Градски завод за јавно здравље Београд предузели све неопходне мере за превенцију и контролу ширења инфекција. – Министарство здравља је о свему обавештено и у току је епидемиолошко и микробиолошко испитивање – поручено је из КЦС-а. Професор др Миљко Ристић, директор Клиничког центра Србије, није желео да износи детаље у јавност јер се више информација о овоме очекује данас. – Формирана је посебна комисија која ради на случају и данас током преподневних сати даћемо званично саопштење о наведеној ситуацији. То је све што могу у овом тренутку да вам кажем – поручио је он. Он је негирао да је затворен операциони блок у Ургентном центру. – Није тачно ни да има преминулих услед ових инфекција – рекао је Ристић. Ни доктор Милика Ашанин, директор Ургентног центра, није много причао. - Данас имамо састанак на ком ћемо све појединачне случајеве разматрати, а онда ћемо дати детаљнији извештај. За сада је рано говорити о ситуацији коју имамо док се не утврде све чињенице. Боље и прецизније информације имаћемо сутра – рекао је он. Он је навео да је “тренутно смањен оперативни програм због узимања узорака са свих места и да би могло да се уради дубинско чишћење”.
Прочитајте још:ТУЖНА ИСПОВЕСТ МАЛОГ УРОША ИЛИЋА: Пружио сам Стефану штап, да га спасим, али сам се плашио да ћу и ја упасти у воду!НАСЕРОВИ САРАДНИЦИ СПРЕМНИ ДА СВЕДОЧЕ: Орић ископао очи српском цивилу!
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА