Најновије

Гледате порно филмове, а Фејс вам је укључен? Правите огромну грешку, ево шта се дешава!

Ево зашто не би требало да буде пријављени на свој Фејсбук налог док у исто време посећујете сајтове који нуде порно садржај.

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Читали сте недавно да Фејсбук прати своје кориснике и њихове онлајн активности како би сазнао шта их то занима и да би им у наредном периоду пружио управо то у виду реклама. Претпостављате, прати и какве порниће гледате.
Приватност и историја претраживања на вашем веб прегледачу компанији Фејсбук не представља никакав проблем, поготово када је велика сума новца у питању.
Фејсбук жели да „скроји“ рекламе по укусу корисника. Да би то било изводљиво, ова друштвена мрежа прати онлајн активности корисника. Фејсбук користи Лајк, Шер, Логин тастере, као и Фејсбук виџете да би дошао до ових информација.
На пример, ако дуже време претражујете информације у вези са картама за Coldplay концерт, Фејсбук ће покупити ове информације како би у најкраћем могућем року могао да вам понуди рекламе и друге информације у вези са поменутим бендом.
Ово вероватно велику већину корисника и не брине много. Међутим, Лајк, Шер, Логин и Фејсбук виџети такође могу пратити активности корисника које би требало да остану приватне. Ако сајт који нуди порно садржај реши да дода Facebook Lilke виџет, Фејсбук ће знати шта гледате.
Представник компаније Фејсбук је изјавио: „Сакупљамо информације када корисници посећују сајтове трећих страна, као и информације из апликација које користе наше сервисе.“
Фејсбук је Лајк и Шер тастере представио 2009. године. Програмери су могли да их користе на својим сајтовима годину дана касније. Две године касније од представљања, Фејсбук је објавио да 25 посто свих сајтова на интернету користи Фејсбук тастере на својим странама. Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА