Најновије

ЧИЗКЕЈК ОД ЛУБЕНИЦЕ! Рецепт за необичну летњу посластицу!

Чизкејк од лубенице изгледа прелепо, а и веома је укусан. Ево савета како да га направите...

Лубеница чизјкејк (Фото: Јутјуб)

Потребно је (за базу): 
- 200г кекса
- 100г путера или маргарина
- неколико капљица зеленог желатина
- 200 г кекса
- 100г путера или маргарина
- неколико капљица црвеног желатина 

Поступак: 
1. Кекс смрвите у најситније мрвице оклагијом или блендером. 
2. Отопите маргарин и помешајте с кексом и желатином. Лепо умешајте како би се смеса сјединила. Направите црвену и зелену смесу. 
3. Ставите црвену смесу у калуп за торту (пречника 21цм) и користите полеђину кашике да лепо поравнате. Направите простор око ивице за зелену смесу. 
4. Узмите у шаку малу количину зелене смесе, згњечите је и потом ставите око црвене у плеху. Кашиком лепо све изравнајте. 
Потребно је (за бели део): 
- 2/3 кашике желатина у праху
- 25мл воде
- 250 г крем сира (маскарпоне)
- 60г шећера
- 60мл млека
- 60мл слатке павлаке 
Поступак: 
1. Ставите желатин у воду, промешајте и оставите по страни да упије вода. 
2. Умутите слатку павлаку и оставите са стране. 
3. Умутите крем сир миксером, потом додајте шећер и млеко. 
4. Загрејте желатин у микроталасној пећници док се не отопи. Додајте га у смесу с крем сиром и брзо улупајте. 
5. Додајте у слатку павлаку. 
6. Једну шољу ове смесе одвојите са стране и обојите је у црвено, а потом проспите преко црвене базе. 
7. Преко просуте црвене смесе ставите једну чинијицу тако да је поклопите, а потом око ње сипајте смесу за бели део. 
8. Оставите у фрижидер. 

Потребно је (за прелив): 
- 345г свеже лубенице без коштица
- 1 желатин (10г) са укусом јагоде
- 50 мл воде за желатин 

Поступак: 
1. Лубенице изблендирајте, а потом процедите кроз цедиљку. 
2. Желатин растворите у води, оставите око пет минута да набубри, угрејте га да се истопи (не да проври!) а потом додајте у исцеђени сок од лубенице. 
3. Извадите чизкејк из фрижидера, померите чинију којом сте поклопили црвену смесу, и полако ставите желатин преко. Полеђином кашике уклоните мехуриће с површине, уколико их има. 
4. Ставите у фрижидер. 

Потребно је (за украшавање): 
- 100г црне чоколаде 
1. Отопите чоколаду и ставите у кесу за шлаг, а потом преко чизкејка помало искапајте како би направили црне семке.  Извор: yumama.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА