Најновије

ИСЛАМСКА ДРЖАВА СЛАВИЛА МАСАКР У МИНХЕНУ: Иранац побио децу, па извршио самоубиство! (ВИДЕО)

Девет особа, међу којима има и младих убијено је синоћ у тржном центру у Минхену. Напад извршио осамнаестогодишњак, а потом извршио самоубиство. Мотиви напада још непознати.

Масакр у Минхену (Фото: Јутјуб)

Осамнаестогодишњи Немац, пореклом из Ирана, јуче је око 18 часова по локалном времену отворио ватру у тржном центру Олимпија у Минхену и убио најмање девет особа међу којима има и тинејџера. Њихова беживотна тела су пронађена у и око ресторана брзе хране у којем је извршен масакр.
Након вишесатне интензивне потраге, полиција је пронашла тело нападача недалеко од тржног центра. Верује се да је извршио самоубиство.
Према незваничним информацијама, нападач је путем Фејсбука мамио децу да дођу у тај ресторан брзе хране. Извор из полиције тврди да је на овој друштвеној мрежи постављена реклама која је малишанима нудила бесплатан оброк у овом ресторану, баш у времену када је извршен масакр.
Полиција је привела оца нападача на саслушање, а у току је и претрага стана у ком је живео.
У пуцњави је повређено најмање 16 особа, међу којима има и деце.
Према незваничним информацијама један од повређених преминуо је у болници од задобијених рана.
Претпоставља се да је тинејџер сам извшрио масакр, иако се у почетку тврдило да постоје тројица нападача. Те информације још нису потврђене.
"Пронашли смо једног човека, који је извршио самоубиство. Верујемо да је он био једини нападач", саопштили су из полиције.
Према тврдњама полиције, тинејџер је пореклом из Ирана и више од две године живи у Немачкој.
Мотиви напада су и даље непознати. Иако се сумња да је у питању терористички напад, за овај масакр још нико није званично преузео одговорност, иако су припадници Исламске државе синоћ славили на друштвеним мрежама.
Пролазници су снимили тренутак када је нападач пришао ресторану брзе хране који се налази у склопу тржног центра Олимпија и почео да пуца.
Жена која је била у овом ресторану изјавила је за  Си еН еН да је нападач био у тоалету ресторана са њеним осмогодишњим сином, након чега је изашао и почео да пуца у децу која су јела.
Вицеконзул Србије у Минхену Биљана Челик Јефтић изјавила је синоћ да је конзулат у сталном контакту са минхенском и баварском полицијом. Према њеним речима, у том баварском граду живи 20.000 српских држављана.
Конзулка Србије у Минхену Снежана Миљанић препоручила је нашим грађанима који бораве у том граду да поштују апел полиције, не напуштају станове и да не користе јавни превоз.
Она је Тањугу рекла да су се конзулату јавиле две девојке држављанке Србије које су се затекле у граду, да су чуле пуцањ, дошле су до хотела и да су сад збринуте.
Миљанић је нашим грађанима препоручила да се за потребне информације могу јавити на телефон 00 49 899 82 47572.
Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА