Најновије

ПОСКУПЉЕЊЕ КОМУНАЛИЈА: Инфостан ће од 1. августа повећати рачуне!

Београђани ускоро могу да очекују увећане рачуне за комуналне услуге пошто ће, извесно, поскупети вода, одржавање, чишћење и прање зграда.

Рачуни (Фото: pixabay.com)

Веће цифре на рачунима за воду пристизаће на кућне адресе од 1. августа, док се за повећање других намета које је најавило „Градско стамбено“ чека аминовање градоначелника.
- Цена услуга биће већа за пет одсто за све кориснике. За домаћинства и базене то ће бити 79,52 (до сада 75,73), а за привреду и остале потрошаче 144,14 (садашња цена 137,28)динара - кажу из „Београдског водовода и канализације“ и напомињу да је повећање усклађено са годишњом инфлацијом од четири одсто.
Поскупљење је затражило и „Градско стамбено“, због, како кажу, „велике рупе у буџету за посао одржавања зграда“. Дотрајалост објекта захтева више улагања, а за хитне интервенције фали неколико стотина милиона динара.
- Укупна средства за ову годину износе око милијарду динара, а тиме је могуће да буде покривено само 86 одсто хитних случајева, без сервиса и већих интервенција - тврде у „Градском стамбеном“.
Одржавање зграде са лифтом коштаће три динара више по квадратном метру некретнине, што значи да би неко са станом од 60 квадрата плаћао 180 динара више сваког месеца.
Својим трошковима станари могу да додају и повећање цене од 178,40 на 217,91 динара за редовно чишћење и прање зграда, уз образложење „да висина накнаде за одржавање хигијене није мењана две године“. Такође, станари би имали комплетно чишћење зграде једном месечно.
Чека се само усвајање одлуке
- ЈП „Градско стамбено“ поднело је у петак градоначелнику захтев за сагласност за измене Одлуке о висини накнаде за одржавање стамбених зграда. Документ мора да буде на увид јавности 15 дана, након чега се разматра - објашњавају из Управе за цене, додајући да је „Стамбено“ све детаљно прорачунало, да само чека „зелено светло“. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА