Најновије

Ово су 3 фирме које држава лоше води и због којих нам прети фискална дестабилизација

БЕОГРАД- Највећи ризик по буџет и макроекономску стабилност земље прети од три фискално најбитнија јавна предузећа, ЕПС-а, Србијагаса и Железница Србије.
Когод се професионално бави политиком зна да је смањење плата и пензија једна од најтежих политичких одлука. У Србији се, међутим, испоставило да је за ову власт, политички, било лакше смањити лична примања грађанима и пензионерима, него реформисати јавна предузећа, која су одувек била полигон за партијско запошљавање.
Управо је то један од најтежих задатака који ће сачекати нову владу и на коме ће ресорни министри финансија и привреде ломити зубе.
Да преговори са синдикатима нису лаки ни у приватним компанијама сведочи искуство Андреја Јовановића, директора компаније „Моји брендови” (некадашња „Дунав храна група”). На овогодишњем Бизнис форуму на Копаонику, Јовановић је признао како су га, кад су „Мид Европа партнери” преузели компанију, сви упозоравали да ће на синдикату фирме „Књаз Милош” – „сломити зубе”.
– Говорили су ми да нисам нормалан и да је то најјачи стари синдикат још из доба старе Југославије. А то су само нормални људи. Нико им није пришао на прави начин. Кад смо им рекли шта желимо да радимо, добили смо подршку. Суштина је да с људима мора да се прича – рекао је тада Јовановић.
Миодраг Костић, власник „МК групе”, питао је да ли би пристао да клуб „Привредник” направи франшизу „Андреј Јовановић”.
– Да те изнајмимо премијеру Вучићу, који је овде говорио како синдикати ЕПС-а траже велике отпремнине и прете штрајком, да му помогнеш – рекао је Костић.
– Ако то треба да буде моја друштвена одговорност, могу да дам свој допринос –одговорио је Јовановић почетком марта. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА