Најновије

РУСИ ПРАВЕ НАЈБОЉИ РАТНИ БРОД ИКАДА: Нуклеарни погон му даје неограничене могућности! (ВИДЕО)

Руски "Северној Биро" је почео да ради на такозваном "Пројекту 23560", великом ратном разарачу, наоружаним најновијим ракетним системом на навођење, који је пројектован са циљем да детектује и уништава противничке подморнице.

Руси праве најбољи ратни брод икада (Фото: Јутјуб)

Брод ће највероватније покретати нуклеарна енергија и моћи ће да проведе узостопних 90 дана константне пловидбе.
"Вођа ће бити универзални ратни брод, конструисан је као разарач, АСW (против подморница) и носач ракета на навођење", стоји у званичном саопштењу. Поред нуклеарног погона који му даје готово неограничене могућности, Вођа ће бити опремљен "Калибр-НК" и "С-500" ракетним системима. Брод ће бити дуг 200 и широк 20 метара. Моћи ће да развије максималну брзину од 32 чвора. Русија до сада никада није избацила брод са оволиком количином наоружања које поред наведених, садржи и суперсоничне ракете "Оникс П-800" чији је домет преко 300 километара, али и прилагодљив А-192 топ калибра 130 мм.
Валериј Половинкин, саветник у Крилов истраживачком институту који је задужен за прелиминарни дизајн, изјавио је како ће високо софистицирани брод имати могућност да се прилагођава свакој врсти потенцијалних борби. Мозгови иза ове ратне машине тврде да ће Вођа служити као завидна морска снага. Експерт за наутичко наоружање, Александар Мозговој каже како је дизајн брода врло прилагодљив, те да је унапређење врло лако имплементирати.
Руси планирају да у море порину 8 оваквих морских тврђава, како их неки зову, а израда првог креће почетком 2018. године. Сваки брод ће тежити 17.500 тона,а стручњаци тврде да ће њихова тежина бити знатно већа у геополитичком смислу.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА