Најновије

Путин упозорио власт у Београду: Сорош спремио 20 милиона долара за уличне немире у Србији!

Џорџ Сорош, злогласни амерички тајкун који стоји иза већине "обојених револуција", човек који не крије да је лично заслужан за протесте на "Мајдану", који су довели до крвавог рата у Украјини, одвојио је чак 20 милиона долара за "интервентно финансирање демократије у Србији"!

Илустрација (Фото: РИА/ Јутјуб)

Ово је драматично упозорење руских обавештајаца који су дошли до поузданих података о Сорошевим плановима у нашој држави. Како Информер сазнаје, руски агенти су, по налогу председника Владимира Владимировича Путина, упозорили власти у Београду на "зло које се спрема".

Радикализација!

Према речима  саговорника, план Сороша и његових оперативаца јесте да "политичку ситуацију у Србији максимално радикализују" и доведу до уличних сукоба и озбиљне политичке кризе.
- Крајњи циљ је да се руски утицај на врх српске политике смањи што је више могуће. Сорош и амерички центри моћи који стоје иза њега као највећу опасност у Европи тренутно виде "руску Србију". И зато неће жалити ни пара, ни сваке друге подршке да на власт, овако или онако, врате оне који беспоговорно слушају Запад - објашњава извор. Упитан како "сорошевци" мисле да на силу промене вољу народа, он одговара:
- Не заборавите, на почетку сукоба у Украјини већина Украјинаца је била за Порошенка. Иако у Македонији и даље убедљива већина људи подржава владајући ВМРО, Сорош је успео да изазове највећу кризу у модерној политичкој историји. Тако нешто, по македонском рецепту, покушаће и у Србији...
Према руским информацијама, Сорош ће 20 милиона долара у "српски случај" у наредних годину дана уложити кроз разне пројекте - од подршке медијима, преко пројеката НВО за развој "цивилног друштва", до школовања политичких и медијских кадрова. Сви ти званични пројекти, међутим, биће само маска, а највећи део кеша ће доћи до организатора протеста који треба да изазову хаос.
- Сорош, више или мање скривен, стоји и иза протеста "жуте патке". Готово све НВО које се појављују као организатори протеста "Не давимо Београд" у крајњој инстанци су финансијски повезане са Сорошем и његовим организацијама - тврди саговорник.
Руси су Србији, осим информација, понудили и искуство у борбу против антидржавних активности.
- На располагање су нам ставили неке од својих најискуснијих људи који су се у Русији успешно обрачунали са покушајима "обојене револуције"... - преноси извор.

Амерички интерес

Званично, нико није хтео да коментарише ова сазнања. На другој страни, аналитичар Бранко Радун оцењује да ово није први пут да се Сорош меша у политику Србије.
- Сорош то не ради само у Србији, већ у већем делу Европе и света. На тај начин обезбеђује да те земље раде у америчком интересу. Притисак на Србију није безазлен! Али у овој фази не бих рекао да је то рушење Вучића, већ пре као покушај његовог слабљења. Међутим, ако досадашњи притисак не да резултате, сигурно ће се прећи на његову радикализацију - закључује Радун. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА