Најновије

УСТАШЕ ДВИЉАЈУ У СРБУ: Блокирали пут и узвикују за дом спремни!

Српско народно веће (СНВ) и Савез антифашистичких бораца и антифашиста (САБХ) обележиће данас у Србу, у Хрватској, 75. годишњицу антифашистичког устанка, а како се очекује свечаност ће покушати да онемогуће припадници Аутохтоне хрватске странке права (АХСП) на челу са Драженом Келеминецем.

Усташе дивљају у Србу (Фото: Принтскирн)

Клеметинцу, иначе, прети хапшење јер му је недавно изречена судска забрана да не сме ући у Срб.
Полиција од јутра стражари у Србу. Око 10 сати ујутро дошао је и Милорад Пуповац.
Н1 јавља да полиција зауставља сваки аутомобил који пристизе у Срб и превентивно прегледа да неко не унесе било какав опасан предмет.
Клеметинчеви симпатизери и чланови АХСП блокирали су магистрални пут који повезује Книн и Загреб, узвикују За дом спремни моле Оче наш.
АХСБ је, наиме, од 8. до 17. јула држао шатор ус саму спомен плочу у намери да онемогући данашњу прославу на којој ће се око поднева окупити поштоваоци антифашизма и поборници разумевања хрватског и српског народа.
На свечаности ће говорити први председник независне Хрватске и последњи председавајући Председништва некадашње СФРЈ Стјепан Месић, затим председник Антифашистичке лиге Зоран Пусић и председник СНВ-а Милорад Пуповац.
С друге стране, Келеминац позива на протест иакоје уверен да ће бити ухапшен на уласку у Срб с обзиром на то да му је суд у Грачацу 18. јула исрекао шестомесечну забрану доласка у то место.
"Спреман сам на хапшење и затвор због демократије. Јесте ли икад чули да је у слободној Хрватској икоме изречена шестомесечна забрана доласка у неко место због политичких ставова?! Доста ми је више тога", рекао је Келеминац,пренели су хрватски медији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА