Најновије

СРБИЈИ ПРЕТЕ ЏИХАДИСТИЧКИ ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАДИ: Стручњаци упозорили на најкритичнија места!

БЕОГРАД - Стручњак за тероризам Џевад Галијашевић, упозорио је да терористи на Балкану имају преко 100 центара и да у свакој земљи постоји свакодневна опасност од терористичких напада.

Србија на мети исламиста (Фото: ЈуТјуб)

– Само у Босни и Херцеговини има 64 кампа за обуку терористиста и чак 100.000 потенцијалних џихадиста. Таквих кампова и терористичких центара има у свакој земљи Балкана. Осим Босне, највише их има на Косову и у Македонији – рекао је он за "Информер", па додао: – Међутим, ни ужа Србија није поштеђена, пошто постоји изузетно јако упориште терориста и џихадиста у Сјеници, Новом Пазару, Прешеву, Бујановцу и Медвеђи. У овим камповима се терористи свакодневно тренирају за нападе и убиства. Само је питање времена када ће стићи наредба да се на Балкану учини неки терористички акт попут оних у Паризу, Бриселу и Ници.

Галијашевић је посебно упозорио на повратнике са ратишта у Сирији.

– Истина је да се вратило 600 бораца Исламске државе, иако безбедносне службе балканских земаља тај број сакривају и смањују.

Осим већ познатих центара у Рашкој области и Прешевској долини, у Србији је све више џихадиста у Београду, Новом Саду и Суботици, рекао је за овај лист угледни међународни стручњак за безбедност Дарко Трифуновић.

- Србија је на мети Исламске државе, која одавно планира да наша земља и остатак Балкана буду део калифата. Због тога стално вреба опасност од терористичких акција. И то се не ради само о људима који се враћају са ратишта, већ и о све већем броју оних који се врбују у Србији – казао је он, па наставио:

– Можда нисте знали, али Београд, Нови Сад и Суботица полако постају центри џихадиста. Ако то што пре не спречимо, имаћемо огроман безбедносни проблем у Србији!

С друге стране, министар полиције Небојша Стефановић тврди да безбедносне структуре у Србији чине све да заштите грађане од потенцијалних терористичких напада.

– Србија већ готово две године интензивно спроводи мере које за циљ имају заштиту грађана наше земље од потенцијалних терористичких напада. Пажљиво мотримо на сва лица за која сумњамо да имају било какву везу са тероризмом и ситуација у Србији је веома стабилна – поручио је он. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА