Најновије

КОАЛИЦИЈА ПРОТИВ АСАДА: Исламска држава кренула у помоћ ССА у Алепу, ево где нападају (МАПА/ВИДЕО)

Док у Алепу траје снажна офанзива терориста тзв. Слободне сиријске армије и Ал Нусра фронта у циљу деблокате терориста опкољених у граду, Исламска држава покренула је офанзиву на Кансер пут у циљу пресецања јединог коридора за снабдевање Сиријске арапске армије у граду.

Канасер пут нападнут (Фото: Јутјуб)

Офанзива Исламске државе представља директну помоћ терористима у Алепу и показује да је на овом делу фронта у настајању нова коалиција против Сиријске арапске армије коју чине проамеричка ССА и Исламска држава.

Исламска држава је прво напала контролне пунктеве на Канасар путу возилима којима су управљали бомбаши самоубице а затим је уследио напад који је САА успешно одбила. Пресецање Канасар пута би донело нове проблеме за САА у Алепу али и за милион ипо сиријских цивила који би се поново нашли у окружењу терориста. Снимке борби САА са Исламском државом, које су направили руски новинари, на истом путу у марту 2016. можете видети овде: Јуче су терористи пробили фронт на југу Алепа а снимке драматичних борби и мапу напредовања можете видети ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА