Најновије

ТВРДЕ ДА СУ ЛОШЕ ПЛАЋЕНИ: Гутовић и Берчек зараде 2.000 евра по дану, најплаћенији Мики Манојловић!

БЕОГРАД- Андрија Милошевић зарађује најмање дупло више од партнерке Анђелке Прпић, док су остале глумице и до пет пута мање плаћене од колега.

Александар Берчек (Фото: ЈуТјуб)

Глумци, како тврди Никола Којо, раде само за храну и рачуне.
Последњих година неретко се и други уметници жале да од улога на филму, телевизији и у позоришту једва могу да зараде за голи живот. Изјава српског комичара, новопеченог редитеља и лица које се не скида с рекламе за једно освежавајуће пиће натерала нас је да истражимо колики су глумачки хонорари у Србији.
Три најплаћенија домаћа глумца су Предраг Мики Манојловић, Александар Аца Берчек и Милан Лане Гутовић, који по дану снимања узимају од 1.000 до 2.500 евра. Други зарађују више, попут младог Андрије Милошевића, јер играју „тезга представе“ и продуцирају.
- Мики, Аца и Лане најскупљи су у Србији. Ангажман неког од њих на филму или серији неће вас коштати мање од 2.000 евра по дану. Мора да им се допадне сценарио, па онда и спусте цену уколико имају више дана снимања и играју главну улогу - објашњава један од водећих домаћих продуцента, који је инсистирао на анонимности, а сарађивао је с глумцима свих генерација.
Када бисмо правили листу топ 10, на њој би се нашло места и за Срђана Тодоровића, Николу Коју, Мирјану Карановић, Лазара Ристовског, Драгана Бјелогрлића и Андрију Милошевића, који углавном сами и продуцирају филмове, серије и представе у којима глуме.
- За улоге у хит серијама где играју млади, попут „Синђелића“ или „Војне академије“, млади и неафирмисани глумци добијају око 50 евра. Највећи хонорар има Милена Дравић, али он не прелази 400 евра. Андрија Милошевић и Анђелка Прпић су у хит серији „Андрија и Анђелка“ радили за 100 евра по дану, што им је месечно доносило око 2.500 евра. Милошевић на то заради своју плату у позоришту од 500 евра и од тезги додатну хиљадарку- прича саговорник.
За разлику од филма у позоришту је ствар транспарентнија. Плата глумца у сталном ангажману је од 50.000 до 80.000 динара, колико имају драмски уметници са статусом првака. Хонорарци нису те среће, па зараде по извођењу до 4.000 динара. 
- Највећи проблем свим глумцима представљају две ствари - мали број улога, као и чест проблем да наплате своју зараду. Хонорари се чекају годинама, исплаћују се на рате. Спас за њих су вођење програма, за које траже и до 1.500 евра - закључује саговорник. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА