Најновије

ПРОМЕНЕ У КАБИНЕТУ: Ово је седам нових министара у Вучићевој влади!

БЕОГРАД - Мандатар за састав владе Александар Вучић предао је предлог за састав свог новог кабинета.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

У новој влади биће седам нових министара, а то су Ана Брнабић, Владан Вукосављевић, Младен Шарчевић, Нела Кубуровић, Горан Кнежевић, Славица Ђукић Дејановић и Милан Кркобабић. Ресор државне управе и локалне самоуправе водиће Ана Брнабић, културу и информисање Владан Вукосављевић, просвету Младен Шарчевић, правду нела Кубуровић, а привреду Горан Кнежевић.

У новој влади биће и два министра без портфеља Славица Ђукић Дејановић и Милан Кркобабић.

- Нова влада биће влада напретка и просперитета, у њој ће бити шест или седам нових министара, а посланици, а пре свега грађани сутра ће моћи да чују одговоран и озбиљан и свеобухватан план и програм те нове владе-  поручио је данас мандатар Александар Вучић.

На прес конфенерцији у Скупштини Србије, након што је председници тог тело предао предлог за састав нове владе, Вучић је рекао да ће влада званично бити представљена на сутрашњем заседању парламента, али да је много важније од тога да ће народни посланици и грађани моћи да чују одговоран, озбиљан и свеобухватан план и програм нове владе.

Пре свега се тај план и програм , како је рекао, односе на стварање услова за бољи стандард, за бољи живот грађана Србије у нарендом периоду.

- Тај план не може сам да се испуни, иза њега мора да стоји итекако посвећна група људи која је то пуним срцем и која жели да грађани Србије живе боље - рекао је Вучић додајући да је предао листу министара у складу са одлукама политичких странака.

Рекао је и да не зна тачно број нових људи, али да ће их бити шест или седам, те да доста има оних који не припадају ниједној странци, али су познати као стручни у областима из којих долазе.

- Ово ће бити влада успеха, искуства и свежине - поручио је премијер објашњавајући каква ће комбинација бити заступјена у његовом новом кабинету.  Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА