Најновије

ОПАСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ СТИГЛЕ ОД РУСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА: Ево зашто НАТО пали Балкан!

Путинови агенти дошли су у Бриселу до сазнања да челници НАТО пакта најозбиљније разматрају изазивање „контролисаних сукоба“ у Македонији, на Косову, али и у Србији и Републици Српској.

Опасне информације дошле у руке руских агента (Фото: РИА Новости)

Руске безбедносне службе упозориле су крајем прошле недеље надлежне у Србији на јако опасне планове НАТО пакта на Балкану, сазнаје Информер.
Како преносе саговорници истог листа из врха српских обавештајних агенција, Путинови агенти дошли су у Бриселу до сазнања да челници НАТО пакта најозбиљније разматрају изазивање „контролисаних сукоба“ у Македонији, на Косову, али и у Србији и Републици Српској.

„Научити памети“

Извори Информера тврде да НАТО процењује да би нови хаос на Балкану био користан за остваривање „западних стратешких циљева“!
– Сукоби на Балкану допринели би хомогенизацији Европске уније и бар на неко време из фокуса изместили силне проблеме са којима се земље ЕУ суочавају. Такође, ти сукоби би ефикасно решили и проблем миграната и потпуно затворили „балканску руту“. Коначно, они би омогућили Западу да апсолутно контролише све политичке процесе у региону и да на најважније функције поставља кога и како хоће – објашњава један од наших саговорника, који напомиње да НАТО данас сигурно не планира изазивање рата попут оног из деведесетих година.
Били би то, како додаје, контролисани сукоби чији би циљ био да се непослушни лидери „науче памети“ тако што би им се показало ко у сваком тренутку може да изазове, али и да заустави немире, па и ратне сукобе.
– Екстремисти у Македонији, и они међу Албанцима, али и они међу етничким Македонцима, само чекају миг из САД и ЕУ да отворено крену у жестоке сукобе са државом. Тамо то могу најлакше да ураде… НАТО, такође, рачуна да би на Косову и југу централне Србије у региону Прешева лако могао да изазове оружане инциденте, који би, према плану, ланчано изазвали и политички хаос у Београду – наводи саговорник и напомиње да се, према сазнањима руских обавештајаца, најопаснији сценарио спрема за БиХ, односно за Републику Српску!
– У НАТО су, наравно, свесни да је у Босни скоро немогуће изазвати мале и просторно ограничене сукобе који би били брзо политички искоришћени и одмах затим смирени. То тако може да функционише у Македонији и можда на Косову, али Босна је буре барута и у Бриселу добро знају да би играње ватром тамо могло и њих скупо да кошта. Ипак, сукоби у Српској и БиХ су опција која се разматра – упозорава извор за исти лист.
Званично, нико јуче није хтео да коментарише наша сазнања. С друге стране, стручњак за безбедност Џевад Галијашевић нимало није изненађен сазнањима руских обавештајаца.
– Ми већ на Балкану имамо „контролисане сукобе“ које Запад, односно Америка и Немачка, изазивају, контролишу и усмеравају. Њима су потребне слабе и неефикасне балканске државе, а ту мислим на Македонију, Црну Гору, Србију и БиХ. У свакој од ових држава је на делу стварање унутрашњих тензија. У Македонији је то на релацији Македонци – Албанци. У Црној Гори се изазива сукоб између Црногораца и Срба, док се у Босни заоштравају односи између Бошњака и Срба – објашњава Галијашевић.

Озбиљно схватити претње

Лидер Народне мреже Владан Глишић сматра да овај план НАТО није уопште чудан и неочекиван.
– НАТО већ одавно није одбрамбена алијанса, већ служи за изазивање ратова и криза у свету. Јасно је да ниједна евроатлантска инсталација на Балкану нема никакву будућност у мирним околностима. Њихов једини начин да задрже утицај јесте да изазову хаос – напомиње Глишић.
И спољнополитички аналитичар Душан Јањић верује да руска упозорења имају смисла.
– Морамо Србију да извучемо из ризика, јер се ограничени територијални оружани сукоби лако отргну контроли. Још не могу да тврдим да НАТО стоји иза свега, али се свакако скупило много ризика за избијање хаоса на нашој територији – подвлачи Јањић.

Послали нам и списак НАТО плаћеника

Како сазнајемо, руски обавештајци су српским колегама предали и конкретна документа која доказују шта све НАТО планира у нашем региону. Такође, Руси су нашим властима доставили и списак са више стотина имена људи на које у Бриселу рачунају у „изазивању хаоса“ у нашој земљи – како на Косову, тако и у централној Србији.
– На том списку има и неких врло занимљивих имена, јавности добро познатих личности, пре свега политичара, али и НВО активиста, новинара, професора универзитета, глумаца, па и бивших спортиста. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА