Најновије

БУРНА РАСПРАВА ЗБОГ ТВИТОВА! Гојковић: Тражићу да будете кажњени; Радуловић: Нисте Ви председник Твитера

Преподневну расправу о избору нове Владе Србије обележило је најоштије критиковање председнице парламента Маје Гојковић на рачун твитова председника Доста је било Саше Радуловића. Радуловић је на њене критике одговарао новим твитовима, на сваких неколико минута.

Маја Гојковић (Фото: Јутјуб)

Полемику о поруци Радуловића на Твитеру покренуо је шеф посланичке групе СНС који је рекао да Радуловић, уместо да седи у Скупштини, на најгрубљи начин је вређа.
 Председница парламента је оценила да је порука Радуловића скандалозна и тешка је увреда за парламент, наводећи да посланик представља грађане на сваком месту и да Радуловић мисли да може на друштвеним мрежама пре подне да буде мистер Џекил, а после подне мистер Хајд.
За реч се потом јавио Радуловић, који је Маји Гојковић поручио да је дужна да опомене посланика који износи оцене на рачун других посланика и не говори о дневном реду.
- Злоупотребљавате вашу позицију, нисте председник Твитера, треба да водите рачуна о реду у скупштини, дозвољавате вређање и омаловажавање посланика и сами то чините, урушавате достојанство скупштине - поручио је Радуловић председници парламента оцењујући да је то насиље над посланицима.
- Хвала што сте ми рекли да имам право да изричем опомене, али нећу. Опомену бисте добили ви –једну, другу, трећу и онда бисте морали да напустите парламент - казала је Гојковић поручујући да ће на гласању видети да ли је било повреде Пословника и шта посланици мисле о томе.
Рекла је и да ће ако се овако настави, на Административном одбору Скупштине Србије тражити да буду кажњени они посланици који вређају достојанство парламента, одбацујући отпужбе да гуши слободу изражавања.
Током свих тих критика Маје Гојковић, Радуловић је наставио да преко Твитера обавештава јавност о својим ставовима.
Поједини твитераши су се, међутим, запитали и како Маја Гојковић зна шта и колико твитује Саша Радуловић, с обзиром да води седницу.
Поводом твитова Радуловића о томе да спречава слободу говора и да је председница твитера, Гојковић је рекла да јој не пада на памет да се меша у то шта ће ко да пише на Твитеру, али да је њена дужност да брани достојанство парламента и посланика, те да не дозвољава да било ко од посланика буде приказан као стока.
- Нећу вам то дозволити да нас називате стоком и да за посланике говорите да су фарма - поручила је Гојковић.
Приметивши да је заправо перформанс оно што ради Радуловић стојећи са подигнутим Пословником у руци, Гојковић се нашалила рекавши да ће предложити Аји Јунг да лидера ДЈБ и његове посланике уврсти у програм следећег Фестивала игре. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА