Најновије

ДА ЛИ СЕ БРИТАНИЈА ОКРЕЋЕ РУСИЈИ: Тереза Меј тражи састанак са Путином и нову економску сарадњу!

ЛОНДОН- Тереза Меј, нови премијер Велике Британије, позвала је средином прошле седмице руског председника Владимира Путина. У првом међусобном контакту и Мејова и Путин изразили су не„задовољство садашњим степеном сарадње у политичкој и у економској сфери” и договорили се да се сретну у „блиској будућности”.

Тереза Меј (Фото: Синхуа)

Премијерка друге најјаче економије ЕУ спремна је на јачање односа са Русијом – земљом према којој Брисел од пролећа 2014. енергично држи високи зид економских санкција због анексије Крима?
На Светском економском форуму у Давосу у јануару, бивши премијер Велике Британије Дејвид Камерон оптужио је Москву за „државно подстицање убиства” бившег руског шпијуна – Александра Литвињенка 2006. усред Лондона. Кремљ је у јануару одбацио Камеронову оптужбу као „шегу”. У јулу, одмах након именовања Терезе Меј за новог шефа британске владе, Владимир Путин изјавио је да је „спреман за нови дијалог”.
Почетком лета, британски бирачи већином гласова одлучили су да земља која придоноси 16 одсто БДП-а ЕУ (2014) и запошљава преко 3,5 одсто Европљана треба да напусти ту заједницу држава у данашњем облику. Са једне стране, Брисел се нашао у чуду: док је финансијски урушеној Грчкој годинама јавно претио понижавајућим избацивањем (из еврозоне, а можда и ЕУ), шеста економска сила света гласала је за „развод” од највећег обједињеног тржишта света. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА