Најновије

ТРИЛЕР ИЗАЗОВА: Прави корак са "Једним погрешним кораком" - роман који се не пропушта!

У књижари Делфи у СКЦ-у 11. августа представљен је дебитантски роман Марка Поповића „Један погрешан корак“.

Марко Поповић (Фото: Правда)

На промоцији су поред аутора учествовали Дејана Миловић Буха, водитељка на Радио Лагуни, и Александар Д. Костић, филмски критичар.
Дејана је најпре представила аутора, рођеног Београђанина, као драматурга ФДУ који је наставио студије у школи филмске режије у Њујорку. Марко је снимао кратке филмове, радио као сценариста на телевизији и као копирајтер у маркетиншким агенцијама.
Поповић је објаснио да се определио да напише класичан криминалистички роман, јер су му трилери омиљен жанр. „Трилери већ више од две деценије доминирају на светском тржишту књига и определио сам се да напишем роман јер овај жанр није нарочито погодан за драмске текстове које сам до сада писао.“
Александар Костић је констатовао да трилери и класични детективски романи нису утемљени у српској књижевности „и то подиже вредност Поповићеве књиге, јер је написао узбудљив трилер. Неки домаћи писци су пре више деценија писали кримиће под псеудонимима за киоск издања јер угледни издавачи нису хтели да купују ауторска права за тај жанр који се убрајао у нижу врсту лектире“.
„Писати крими-роман није нимало лак посао“, истакао је Поповић, „а да то буде на неком нивоу који читаоци траже, јер су у међувремену могли да изграде укус читајући врхунска дела тога жанра која стижу са енглеског и скандинавског говорног подручја. Потрудио сам се да мој литерарни првенац буде уверљив, са добрим заплетом и још бољим обртима.“
Према реакцијама првих читалаца и дугачком реду за потпис изгледа да је у томе успео.
 Главни јунак Поповићевог романа је Горан Борота који је одлежао две године у затвору због саобраћајке. Неколико година након изласка из затвора, његов млађи брат Душан нестаје. Паралелно, опасни криминалци прете Душановој жени и сину и Горан мора да пронађе брата и заштити његову породицу. Потрага за Душаном увешће Горана у замршен круг насиља, лажи и уцена и натерати га да учини нешто од чега је годинама бежао – да закорачи дубоко у тајне из прошлости и суочи се са истином о свом брату, али и о себи.
Извор: Правда/Марија Гојковић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА