Најновије

ММФ ПОНОВО КОМАНДУЈЕ: Нова влада усвојила све циљеве које су нам прописали

БЕОГРАД- Влада Србије усвојила је Писмо о намерама којим се прихватају ревидирани циљеви и мере економске политике за период 2016–2017, договорени са Међународним монетарним фондом у оквиру четврте и пете ревизије аранжмана из предострожности као и текста Меморандума о економској и финансијској политици са техничким меморандумом о разумевању.

Влада Србије (Фото: Јутјуб)

Србија се тим документом обавезала да остаје посвећена спровођењу мера предвиђених аранжманом. У њему је описан досадашњи напредак и дат преглед економских мера које предстоје, наводи се у саопштењу Владе.
Србија је успешно реализовала и премашила досадашње циљеве у вези са фискалним дефицитом и примарним текућим расходима, остварила знатан напредак у решевању питања стратешки важних државних предузећа и смањила фискалне неравнотеже.
У писму је, поред добрих резултата, истакнута намера нове Владе Србије да остане посвећена политикама о оквиру овог програма.
Извршни борд директора ће 30. августа донети закључак четврте и пете ревизије која је завршена током последње посете Мисије ММФ-а Београду.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА