Најновије

ЂОРЂЕВИЋ: Нећу да дајем патриотске изјаве концентришемо се на терен

РИО ДЕ ЖАНЕИРО - Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић уочи цетвртфинала против Хрватске на Олимпијским играма изјавио је да је тај меч од великог значаја за обе селекције и да нема места за велике патриотске изјаве.

Александар Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

"Мислим да више нема места неким великим патариотским изјавама. Ми смо фокусирани на нашу игру, на нашу огромну жељу да направимо добар резултат. Показали смо доста тога на овом турниру, а можемо и морамо још боље. То је једна утакмица, која је најважнија на сваком турниру. За то смо се спремали, бићемо ментално и физички спремни. Нема разлога да, осим великог респекта, имамо било какав страх", изјавио еј Ђорђевић, а преноси сајт КШ.
О тензијама пред овај одлучујући дуел Ђорђевић каже да се не треба освртати на прошлост.
"Састали смо се пред Олимпијске игре на турниру у Кордоби, ми смо играли без Теодосића, а они без Хезоње. Не треба се уопште освртати на оно што је било у прошлости или на тензије. Није то на нивоу на којем је било пре 15 година. Ова утакмица много значи свима нама".
Према његовим речима Србија и Хрватска форсирају потпуно другачији стил игре.
"Ми играмо брзо, притискамо лопту, стално у пресингу, са много додавања. Они су изузетно окренути ка индивидуалним квалитетима, пре свега Богдановића и Шарића који играју изузетан турнир, а имају и велико такмичарско искуство, иако је Шарић још млад играч. Уз Симона имају базу нападачке игре. На нама је да одговоримо, пре свега физички, добрим дуелима, сигурни у нашу игру, у наше ствари које нам трећу годину заредом дају добре резултате", поручио је Ђорђевић.
Мец између Србије и Хрватске игра се у четвртак а победник ће се у полуфиналу састати са бољим из меча Аустралија – Литванија.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА