Најновије

ПРВА МЕДАЉА ЗА СРБИЈУ! Штефанек у борби за злато, кошаркашице у полуфиналу! (ВИДЕО)

Беспрекорним наступом у сва три меча која су га довела у финале и борбу за највише одличје, српски рвач Давор Штефанек доминирао је над својим противницима. Кошаркашице Србије направиле су највеће изненађенње на женском кошаркашком турниру до сад и савладале фаворита за сребро, репрезентацију Аустралије.

Соња Петровић (Фото: Синхуа)

Српски рвач Давор Штефанек пласирао се у финале Олимпијског турнира у Рију у категорији до 66 килограма грчко-римским стилом, после победе над Грузијцем Шмагијем Болквадзеом 7:0. Он је на тај начин обезбедио најмање сребрну медаљу, прву за Србију на овим Играма, односно прву у рвању после 32 године. Штефанек је одрадио сјајан меч кад је то било најважније, стрпљиво је сачекао прилику и "туширао" противника после само 86 секунди борбе. Његов ривал у финалу, вечерас од 22.30, биће Мигран Артујуњан из Јерменије. Претходно, Штефанек је у четвртфиналу савладао светског шампиона Немца Франка Штеблера 6:2, док је на старту био убедљив против Јапанца Томохира Иноуеа 9:0. Послушајте како је коментатор РТС-а испратио победу у Штефанековом полуфиналном мечу:

Кошаркашице у борби за медаље!

Женска кошаркашка репрезентација Србије пласира се у полуфинале Олимпијских игара у Рију, пошто је данас у четвртфиналу савладала, до сада непоражену, селекцију Аустралије 73:71 (20:20, 15:17, 16:15, 22:19). Изабранице Марине Маљковић одиграле су сјајан меч, а најефикаснија је била Ана Дабовић са 24 поена. Сјајно су је пратиле Јелена Миловановић са 17 и Соња Петровић са 13, која је упркос веома неугодној повреди рамена у финишу првог полувремена, ипак издржала до краја меча на терену. Србија ће у полуфиналу, у четвртак од 19 сати, играти против бољег из четвртфиналног дуела између Шпаније и Турске. Погледајте последње секунде меча и радост српских кошаркашица: И српски ватерполисти данас су изборили место у полуфиналу олимпијског турнира, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Извор: Танјуг/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА