Најновије

Вулин: Само Тадић изједначава Милошевића и Ђинђића

Министар рада Александар Вулин изјавио је данас да је против изједначавања било кога, и да је једини који је покушао да изједначи Слободана Милошевића и Зорана Ђинђића био Борис Тадић као председник Демократске странке.

Александар Вулин (Фото: Танјуг принтскрин)

"Нема никаквог изједначавања, нити ја мислим да је то добро, нити је то потребно. Једини који је покшао да изјадначи баш Милошевића и Ђинђића јесте Тадић као председник ДС, који је потписао споразум о историјском помирењу са Социјалистичком партијом Србије", рекао је Вулин коментаришући изјаву лидера ДС Бојана Пајтића.
Према Вулиновим речима, тада Бојан Пајтић није имао никаве примедбе на тај споразум.
"Мислим да само када треба да додју на власт и само када им треба подршка од ове, или оне политичке партије онда је све могуће и све је дозвољено", рекао је Вулин и додао да "нити има покушаја да се било ко изједначи нити то треба".
Он је навео да је занимљиво да Пајтићу у то време то уопште није сметало и да је са тим истим СПС-ом био на власти од 2008. до 2012. године у Војводини.
"Било би добро када би имали исте принципе и ставове и када смо на власти и када смо у опозицији, а Пајтић то нажалост сигурно нема", закључио је Вулин.
Он је напоменуо да је против изједначавања било кога, додајући да свака историјска и политичка личност јесте личност за себе, а суд о њима доносе историчари, а о њиховој политици бирачи.
Пајтић се јуче успротивио идеји о подизању споменика Милошевићу, оценивши да је то покушај да се стави знак једнакости измедју њега и Ђинђића, што, како је навео, никада ће бити прихватљиво за демократе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА