Најновије

ХРВАТИ ОПЕТ РАЗБИЈЕНИ: Кошаркаши Србије у полуфиналу Олимпијских игара, за финале против Аустралије!

Кошаркашка репрезентацција Србије савладала је Хрватску (86:83) и пласирала се у полуфинале Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

Хрвати опет разбијени (Фото: Синхуа)

Ривал српског тима у дуелу за финале биће Аустралија, која је била боља од Литваније. То ће бити други дуел два тима на овом турниру и прилика да се тим селектора Ђорђевића реваншира за пораз (95:80) у групи.
Прва четвртина
Обе екипе нервозно су почеле, наши су били добри у скоку, али нису могли да дођу до коша, почело је са 1-10 из игре, али ни Хрвати нису успевали да дођу до поена. Србија је дошла до ритма после две Мачванове тројке, разиграо се и Јокић, али Хрвати су све време држали прикључак. Имала је Србија плус 5, али је Бојан Богдановић дао две тројке, укључујући и ону у последњој секунди прве четвртине – 20:19 за Србију.
Друга четвртина
На старту другог квартала, екипе су се смењивале у вођству. Тако је било у првој половини друге деонице, коју су до тада карактерисале бројне грешке на обе стране. Одбране су биле чврсте и покретљиве, а судије су свима на паркету непрекидно понављале да нема приговора, после одлука које су донели.
Хрватска је водила у другој четвртини, јер је вукао сјајни Бојан Богдановић са 16 поена (4 тројке). У том делу Србија је имала много више скокова, али то није успела да материјализује, пре свега лошим шутем.  
Хрватска је управо због тога на полувремену водила 38:32.
Трећа четвртина
Друго полувреме почело је поенима Радуљице са једне и Симона са друге стране. Након тога Србија је стегла одбрану и мини серијом 5:0 у 23. минуту пришла на поен заостатка. У том периоду ефикасни су били Марковић и Калинић. После одличне одбране и закуцавања Радуљице у контри Србија је после дуже времена водила 41:40 у 24. минуту, што је натерало Петровића да затражи минут одмора. 
Тиме није прекинуо серију Србије, која је после контре и поена Богдановића износила 11:2. То је унело нервозу у редове Хрвата, па је после гурања Јокића Шарићу досуђена неспортска грешке, после које је у 35. минуту наш тим водио 46:42. 
Тројка Богдана Богдановића донела нам је нешто касније и осам поена вишка. Тада је Србија потпуно контролисала игру, па је после првог тајм-аута, Петровић, минут касније на плус 12 нашег тима узео и други. Беше тада 58:46 за Србију.
До краја трећег квартала наш тим је контролисао игру и тајдео добио са 34:14, маестрално је тада играо Богдан Богдановић.
Четврта четвртина
Последња четвртина почела је тројком Хрвата па је селектор Ђорђевић затражио тајм-аут. У првим минутима, напад је био неефикасан, али је предност до половине квартала остајала двоцифрена. 
Хрватска је у том моменту била у налету, пришла је на 74:71, чак имала и напад. Опет у том делу меча нисмо играли добро у нападу, лопта није била довољно брза. Због тога се ушло у неизвесну завршницу, пред последња три минута било је 74:73.
Јокић је прекинуо тај пост после сјајне асистенције Теодосића. Потом је због пет пенала ван терена морао Богдан Богдановић (18 поена). Опет је било пола коша 76:75. Два минута је било до краја. 
Погодио је Радуљица за два поена, али потом опет нисмо добро заградили под нашим кошем. Ипаск из другог покушаја ухватио је Калинић, а Тео промашио тројку.
Радуљица нас је једним пеналом 27 секунди пре краја одвео на 79:75. Почела је пенал завршница.Хезоња је погодио прва два бацања,а Марковић једно за Србију 80:77. Хезоња је оба пута прецизан и опет имамо само плус један, што Теодосић 18 секунди пре краја диже на плус три 82:79 за Србију. Бабић је погодио само једном, а сада ће два пенала имати Никола Јокић. Погодио је оба за плус четири 84:80. До краја меча Хрватска није успела да се врати, па сwмо после победе 86:83 отишли у борбу за медаље.

Ток меча

То је четврти сусрет две земље на великим такмичењима од распада СФРЈ, а претходна три добила је наша земља (1997, 2001, 2010).
Победник овог дуела у полуфиналу ће се састати са Аустралијом, која је била убедљива против Литваније - 90:64. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА