Најновије

АУСТРАЛИЈАНЦИ УДАРАЈУ НИСКО: Ову прљаву борбу српски кошаркаши морају да добију ако желе у финале (ВИДЕО)

Још један корак остао је до сна! Кошаркаши Србије у ноћи између петка и суботе, тачно у поноћ играју полуфинале Олимпијских игара. Противник је знанац из групе - Аустралија. Играмо против НБА ривала, а кључ утакмице лежи у агресивности и чврстини. Ако желе у финале 'Орлови' морају да се побију!

Очи у очи: Теодосић и Милс (Фото: Синхуа)

Аустралија је можда и највеће изненађење турнира. Начин на који су 'Кенгури' дошли до полуфинала заиста је импресиван. Млели су ривале, а намучили су и неприкосновене Американце. Орлови су у групи изгубили 15 разлике и поред тога што смо цео меч били близу, на крају је уследио убедљив пораз. Разлог - чврстина ривала. Теодосић и другови у овај сусрет морају да уђу храбро, спремни за 40 минута велике борбе. Озији су екипа која зна да удари 'испод појаса'. Није спорно да је Метју Делаведова добар играч, али његова одбрана је на ивици прекршаја. И ако судије пусте грубљу игру, нови кошаркаш Милвокија ће то искористити. Списак НБА играча које је повредио током каријере је дугачак. Делеведова често подсећа и на фудбалера, његова 'уклизавања' знају да буду опасна по ривала. Џо Инглс већ годинама у назад важи за кошаркаша који не бежи од контакта. Његова одбрана је јака, а фаулови могу да буду буртални. Шта тек рећи за Богута? Центар Аустралије баш воли да "подели" лакат, а често је и прави провокатор. Воли да прича са противницима и покуша да их испровоцира.
'Орлови' морају да буду чврсти у рекету. Не смеју да дозволе лагане поене, јер је сигурно да ривал неће бити благ под кошем. Србија ће и ноћас бити будна! Остало је још 40 минута игре. Циљ је тако близу... Милс против Теодосића, Марковић против Делаведове, Богут и Јокић очи у очи. 'Орлови' против 'Кенгура' за славу, медаљу и нову страницу историје.
Извор: Блиц (М. Рангелов)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА